Editura SÂNZIANA, alãturi de Marius OPREA și Sorin LAVRIC vă invită la lansarea cărții „Manual de-ntors acasã – de la Stalingrad” de Cristian SĂILEANU, cu participarea autorului. Lansarea va avea loc Luni 28.11.2022, ora 18, la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu din București, str. Veseliei 21, Sector 5. Intrarea este liberă.

  • ,,În povestea vieții lui Mircea Săileanu se regăsesc, ca într-o oglindă, poveștile de viață a mii și mii de români care și-au pierdut tinerețea și camarazii prin stepele frontului de Est, trăind fiecare dintre ei o frântură de Apocalips și întorcându-se în propria țară pentru a primi răsplata despre care vorbește vechiul proverb: „nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită”. Iar fiul său, Cristian Săileanu, cel care și-a luat răspunderea punerii pe hârtie a unei vieți demne de scenariul unui film, se dovedește un scriitor înzestrat cu talent și cu o vervă narativă care fac ca această carte să fie citită cu sufletul la gură“. (Editorul)
  • Pe 19 și 20 noiembrie 1942, Armata Roșie declanșa două ample acțiuni menite să spargă blocada armatelor germano-române care asediau Stalingradul. Peste 150.000 de soldaţi români, lăsaţi fără armament corespunzător şi echipament de iarnă, au fost spulberaţi de blindatele şi trupele ruseşti. La Cotul Donului şi în Stepa Calmucă, România a pierdut peste 150.000 de soldaţi, jumătate din efectivele aruncate de mareşalul Antonescu în ofensiva asupra URSS, dirijată de forţele germane. O mare parte a acestora, ajunși în prizonierat, au fost supuți de sovietici unor condiții exterminatoare, pentru a fi forțați să devină cozi de topor. Puțini români au mai reușit să scape din încercuire sau ulterior să evadeze din lagăre, ajungând acasă.

Detalii eveniment:   Tel./WhatsApp +40722749249 sau ogoranu@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here