Marcajul rutier de pe DN1 din localitatea Olteț dă bătăi de cap conducătorilor auto. Pe toată lungimea satului, drumul național este marcat cu linie continuă. Nu s-a ținut cont de nicio arteră de circulație ce face legătura cu satul Drăguș sau cu străzile din localitate. Pentru a respecta regulile de circulație, localnicii sunt nevoiți să parcurgă până la 10 km în plus pentru a ajunge la destinație. Pentru a evita amenzile, locuitorii din Drăguș folosesc  ruta Viștea de Jos-Viștea de Sus, un drum cu un carosabil  impracticabil cu 9 km mai lung față de drumul Olteț-Drăguș care are un carosabil reabilitat.  Locuitorii din Olteț sunt obligați să meargă până în Viștea de Jos pentru a respecta marcajul rutier de pe DN1, ca apoi să revină în sat pentru a intra pe strada unde au domiciliul. Este un ocol de peste 5 km. În caz contrar, se pot alege cu sancțiuni dacă sunt depistați de polițiștii de la Ruteră. Pe de altă parte, la intersecția DN1 cu drumul Olteț-Drăguș au avut loc și accidente rutiere soldate cu victime.

  • ,,Singura soluție decentă este ca Directia Regionala De Drumuri Si Poduri Brașov  să caute, cu Poliția Rutieră, o formă sigură pentru a le da acces oamenilor spre stânga (către Drăguș) sau către străzile dinspre Olt ale satului Olteț. E clar că azi oamenii încalcă legea“ este declarația consilierului județean Ovidiu Paraschivescu, care s-a implicat în acest subiect.
  •  ,,Tot Oltețul e doar linie continuă. Dacă cineva vine de la Brașov nu poate face stânga către Drăguș sau în sat. Practic trebuie să ocolească câțiva kilometri. Uneori mai stă și poliția și dă amenzi, dar majoritatea trec pe linie continuă. La fel e și în Vistea de Jos. Ar trebui găsită o soluție la ieșirea din DN1 către Drăguș astfel încât să se rezolve această problemă“ este de părere I.J.

Rezolvarea situației aparține DRP Brașov, iar Primăria Viștea poate interveni pentru a cere o soluție.

  • ,,Am vorbit cu primarul despre această situație și mi-a spus că a luat legătura cu cei de la drumuri, dar ei nu vor să-și asume riscul liniei discontinue. E mai simplu cu linie continuă și ne riscam zilnic permisul încălcând regulile de circulație“ este de părere V.L.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here