FOTO: Libertatea

Libertatea a analizat declarațiile de avere ale medicilor din Senat și Camera Deputaților.

Luni, Libertatea a publicat topul celor mai bine plătiți șefi de universități de medicină și farmacie: rectori, prorectori și decani ai facultăților de medicină. Locul 1 i-a revenit lui Adrian Covic, medic primar medicină internă și prorector la UMF Iași. Acesta adună venituri din 12 surse, 10 dintre ele fiind salarii. Însă cei 18.600 de euro pe lună declarați de Covic sunt depășiți cu ușurință de liderul clasamentului medicilor politicieni.

Azi, ziarul prezintă cel mai bine plătiți 8 aleși în legislatura 2020-2024 a Parlamentului României, senatori și deputați. Primii 7 sunt senatori și deputați PSD, iar pe locul 8 se află un ales PNL. Bună parte dintre medicii aleşi deputați sau senatori au continuat să profeseze în spitale şi universități. Sunt şi excepții: USR-istul Adrian Wiener şi-a întrerupt activitatea în spital când a preluat mandatul de deputat. A revenit ulterior ca medic în spital doar pe perioada pandemiei.

Alexandru Rafila a continuat să profeseze ca medic după ce a ajuns în Parlament, dar, odată ce a preluat portofoliul MS, spune că a sistat activitatea la spital.

Vezi topul medicilor parlamentari cu cele mai mari venituri AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here