Un număr ridicat de localnici din comuna Șoarș au solicitat de la primărie ajutor financiar pentru a-și asigura încălzirea  locuințelor în sezonul rece. Numai în perioada 17 octombrie -20 noiembrie 2022, au fost înregistrate la Primăria Șoarș 379 cereri pentru obținerea ajutorului pentru ncălzirea cu lemne.

  • ,,Au fost aprobate 370 de cereri, ajutorul acordat prin dispoziție de primar însumând totalul de 468.960 lei. Au fost respinse 9 cereri întrucât nu îndeplineau condițiile legale de acrdare a acestui ajutor“ a spus Dănuț Mihai Timiș, primarul comunei Șoarș.

Subvenția lunară care se va plăti în perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2022 și 31 martie 2023, este asigurată  diferențiat în funcție de venitul mediu lunar pe familie sau al persoanei singure. Pot solicita ajutoare de încălzire familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei pe fiecare membru sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 de lei. Ajutorul pentru încălzire se acordă numai pentru o singură locuință, respectiv pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință. Valoarea de referință luată în calcul la stabilirea ajutorului de încălzire, în funcție de sistemul de încălzire utilizat, nu poate fi mai mică de 250 lei/ lună, pentru gaze naturale; 500 lei/ lună, pentru energie electrică sau 320 lei/ lună, pentru combustibili solizi și/ sau petrolieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here