Primăria Victoria continuă să doteze Spitalul Orășănesc pentru a ajunge la o funcţionare completă. Marți, 13 decembrie a.c.,, primăria a depus  cererea de finanțare prin PNRR pentru proiectul “Amenajare și dotare cu echipamente tehnice medicale a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Victoria”.

Conform primarului Camelia Bertea, acest proiect presupune:

  • renovarea completă a interiorului ambulatoriului
  • achiziţionarea computerului tomograf, recompartimentarea și amenajarea corespunzătoare a spațiului dedicat CT

dotări tehnice, printre care: aparat de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, trusă resuscitare, aspirator chirurgical, ecograf examinări generale, monitor funcții vitale, trusă resuscitare, sistem videogastroscop şi videocolonoscop, trusă de mică chirurgie, analizoare automate, microscop laborator, defibrilator, electroencefalograf cu sistem video, oftalmoscop direct şi indirect, combină oftalmologică, trusă instrumentar de diagnostic ORL şi multe altele.

Valoarea totală a proiectului este de 17,3 milioane lei.

  • ,,Cheltuielile eligibile, pentru care am solicitat finanțare nerambursabilă, însumează 13,1 milioane de lei, diferența urmând să fie acoperită după cum urmează: 2,5 milioane, ce reprezintă TVA-ul, de la bugetul de stat naţional şi 1,7 milioane, ce reprezintă cheltuielile neeligibile, de la bugetul local. Odată cu finalizarea acestui proiect, vom mai încheia o etapă importantă pentru ceea ce înseamnă aducerea Spitalului Orășenesc la standarde europene în privința dotărilor, a modului de tratare a pacienților și de asigurare a intimității și demnității acestora, a calității mediului de lucru pentru personalul medical“ a explicat primarul Camelia Bertea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here