FOTO: news.ro

Mircea Dușa (67 de ani), fost ministru PSD al Apărării, a murit luni, potrivit unui anunț al lui Marcel Ciolacu.

În 2012, el a fost ministru de Interne în guvernul Ponta 1 și a încercat să determine CCR să accepte validarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, argumentând că cvorumul legal ar fi fost atins pentru că numărul românilor cu rezidența în țară era mai mic decât cel din statistici. CCR a respins argumentele sale.

Ulterior, a devenit ministrul Apărării în guvernul Ponta 2. În 2015, Victor Ponta, care tocmai demisionase din funcția de premier, l-a propus pe Dușa premier interimar, dar președintele Klaus Iohannis l-a preferat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Dușa a fost liderul PSD Harghita și a fost considerat un dur în relația cu comunitatea maghiară. Înainte de Revoluția din decembrie 1989 și-a făcut studiile la Academia Ștefan Gheorghiu, școala de cadre a Partidului Comunist Român.

Fostul ministru PSD al Apărării şi al Afacerilor Interne, Mircea Duşa, suferea de cancer.  Mircea Duşa avea 67 de ani şi era bolnav de câteva luni. Demnitarul a amurit acasă, la locuinţa din Mureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here