Liceul Teoretic ,,I.C. Drăgușanu” din Victoria a sărbătorit Nașterea Domnului printr-un spectacol inedit în cadrul serbărilor instituțiilor școlare din Țara Făgărașului. Evenimentul a fost organizat luni, 19 decembrie la Casa de Cultură din Victoria. Totul a debutat printr-o șezătoare a căror protagoniști au fost cele două directoare ale instituției- Anda Laura Silea, directoar general,  și Ana-Maria Galbincea, director adjunct,  împreună cu  profesorii și elevii instituției. Anda Laura Silea a antrenat întregul spectacol atât prin ochiul dascălului de limba română, dar și ca fiică a satului, cu portul și graiul atât de frumos al satului din Țara Făgărașului. Întregul spectacol s-a derulat prin prisma unei autentice șezători, ai căror oaspeți au fost elevii școlii împreună cu profesorii care i-au pregătit, cu toții îmbrăcați în port popular.  Copiii au prezentat colinde, scenete- în prim plan au fost ,,irozii”, scenetă populară nelipsită din peisajul sărbătorilor de iarnă din Țara Făgărașului, precum și momente de virtuozitate instrumentală. Și elevii de la clasele de limba germană au prezentat un frumos program artistic. Apogeul serii artistice l-a constituit intrarea în scenă a Cetei de feciori a Liceului Teoretic ,,I.C. Drăgușanu”, moment  cu o puternică încărcătură emoțională și artistică. Colindele, cântecele de stea, portul și dansurile populare au adus magia pe scena Casei de Cultură din Victoria.

  • ,,Sărbătorile de iarnă au adus în curtea familiei Liceului Teoretic ,,I.C. Drăgușanu” tradiția de veacuri a poporului nostru, împreună cu vecinii noștri sași și maghiari, cu invitați, rude și prieteni care au creat o poveste de Crăciun autentică, menită să aducă pace și sănătate” a spus Anda Laura Silea, directoarea Liceului Teoretic ,,I.C. Drăgușanu”.

Toți protagoniștii spectacolului au fost aplaudați la scenă deschisă de către părinți, bunici, rude și prietenii apropiați veniți să se bucure împreună, marcând începutul sărbătorii Nașterii Domnului. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here