FOTO: Libertatea

Executivul condus de Nicolae Ciucă nu va mai prelungi mecanismul de compensare a prețurilor la carburanți cu 50 de bani pe litru, care expiră pe 31 decembrie 2022, au declarat miercuri, 28 decembrie, surse guvernamentale pentru Libertatea.

În acest moment, prețul mediu la benzină a scăzut la 6,02 lei pe litru, iar prețul mediu la motorină a scăzut la 7,17 lei pe litru, dar șoferii vor plăti cu 50 de bani mai mult de la 1 ianuarie 2023, în contextul în care compensarea nu se va mai aplica. 6 luni de compensare Pe 30 iunie, Guvernul Ciucă a adoptat Ordonanța de Urgență care prevedea compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților timp de trei luni, de la 1 iulie, până la 1 octombrie. 25 de bani au fost suportaţi din bugetul de stat, iar cealaltă jumătate a fost reducerea aplicată de lanţurile de benzinării.

La momentul adoptării ordonanței de compensare, prețul mediu la benzină era de 8,65 de lei pe litru, iar la motorină – de 9,22 de lei pe litru. Măsura a fost apoi prelungită de la 1 octombrie, tot pentru trei luni. Pe 6 decembrie, președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că „Guvernul se va preocupa de această chestiune”, dar Executivul nu a comunicat până acum nicio decizie în acest sens. Potrivit surselor Libertatea însă, măsura compensării prețului la carburanți nu va mai fi prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here