FOTO: spynews.ro

Sărbătorile de iarnă au trecut foarte repede și deja a venit perioada aceea din an în care despodobim bradul de Crăciun. Tu știi până în ce zi trebuie să ții pomul de Crăciun? Se spune că aduce ghinion dacă nu îl strângi când cere tradiția, scrie spynews.ro.

Mulți români despodobesc bradul de Crăciun în primele zile ale noului an, iar alții îl despodobesc la sfârșitul lunii ianuarie. Ei bine, tradiția spune exact când trebuie să-l strici. Vei avea ghinion dacă nu îl strici atunci când trebuie. Iată în ce zi trebuie să strângi pomul de Crăciun, de fapt!

În ce zi trebuie să despodobești bradul

Potrivit tradiției din moși-strămoși, fie că este vorba de bradul natural sau cel artificial, bradul de Crăciun trebuie despodobit până în data de 7 ianuarie a fiecărui an. Pe data de 7 ianuarie se sărbătorește Sfântul Ioan Botezătorul.

Aduce ghinion dacă nu îl strângi când spune tradiția, astfel că, dacă alegi să-l despodobești după această dată, în casa ta cu siguranță nu vei aduce noroc. Așadar, bradul de Crăciun nu mai trebuie să fie în locuință după ce a trecut Sfântul Ioan Botezătorul, asta dacă nu vrei să ai ghinion.

Ce să faci când strici pomul

În momentul în care despodobești bradul de Crăciun, în casa ta trebuie să răsune colinde și să fie voie bună. De asemenea, o tradiție veche spune că, atunci când te apuci să strici bradul de Crăciun, trebuie să rostești o rugăciune. Totodată, pomul de Crăciun se stropește cu apă sfințită imediat după ce absolut toate globurile și beteala au fost frumos aranjate, iar pomul a rămas complet gol. Fie dacă este natural sau artificial, stropește-l cu apă sfințită după ce l-ai terminat de despodobit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here