La Salco Serv SA  a  fost numit un alt director general. Este al 8-lea director în ultimii 6 ani, de când Făgărașul este condus de actualul primar, devenit membru psd.  Decizia a fost luată de membrii consiliului de administrație miercuri, 4 ianuarie 2023. În locul Adinei Korch a fost numit Silviu Lazăr, cel care răspundea de parcul auto al societății.

  • ,,Am aflat că am fost schimbată din funcție cu o altă persoană din societate. Nu mi s-au adus la cunoștință motivele“ a declarat Adina Korch, directorul general al societății.

Ionuț Nicoară, membru în consiliul de administrație al societății, spune că numirea a fost făcută pentru că mandatul directoarei Adina Korch a expirat și nu mai putea fi prelungit. Întrebat pe ce criterii a fost numit inginerul silvic Lazăr, cel care răspunde de parcul auto, acesta a spus că a existat o comisie care a făcut numirea.

  • ,,Trei membri din CA au făcut numirea, Bogdan, președintele CA, Burlăcescu și Ciora. A fost numit un angajat din societate. D-na Korch nu s-a înscris la concurs sau nu avea dosarul complet. Oricum totul este provizoriu, interimat“ a spus Ionuț Nicoară, care n-a confirmat, așa cum vorbesc angajații, că ar fi primit numirea în plic.

Protestul angajaților

Marea parte a angajaților de la Salco Serv SA este total nemulțumită de decizia consiliului de administrație și spune că va întrerupe lucrul și va protesta împotriva acestei decizii.   Oamenii spun că nu mai pot lucra în stresul și haosul creat de anumite persoane din societate.

  • ,,Este haos la Salco Serv, fiecare face ce vrea, vine când vrea, nimic nu merge bine. Suntem câțiva angajați care muncim, ne respectăm locurile de muncă, iar unii, care au ajuns în firmă cu ,,recomandări“ încasează salariile fără să facă nimic, nici nu dau pe la servici. Ne temem pentru locurile de muncă, nu ne vom mai lua salariile cu astfel de șefi, iar noi avem rate, copii de crescut, facturi. Lor nici nu le pasă, își fac jocurile. Cum să conducă această societate un om cu 8 clase? Ce legătură are un individ cu calificare în silvicultură cu salubritatea? Vom întrerupe lucrul, așa poate ne vor auzi cei care pot face dreptate“ au spus muncitorii de la Salco.

Noul director, contestat de angajați

Problemele de la Salco Serv sunt mai vechi, dar ultimii doi directori (Melania Ardeleanu și Adina Korch)  au încercat să readucă ordinea în societate.

  • ,,De când a venit directoarea Korch noi ne-am primit salariile pentru munca prestată. Nu înțelegem de ce a fost schimbată. Pentru că își apăra angajații și activitatea de salubrizare a orașului? Ce va face noul director? El n-a putut organiza nici parcul auto de care răspundea. O vrem pe directoare înapoi pe funcție“ au mai spus salariații.

Cei mai nemulțumiți sunt șoferii,  muncitorii necalificați și unele persoane din birouri. Toți  critică   acele persoane care au fost impuse  în societate pe criterii politice, nepotisme și pentru recompense electorale.

  Haosul bine regizat pentru  Salco

Silviu Lazăr este angajat la Salco Serv SA de puțin timp. Dar de atunci este haos în sectorul pe care l-a avut în subordine. O arată o sesizare ajunsă pe masa consilierilor locali, membrii AGA, la 23 iunie  2022 în care sunt aduse o serie de acuzații șefilor de sectoare și sunt prezentate abaterile și neregulile din firmă. Cele mai multe  acuzații și nereguli sunt prezentate la sectoarele de colectare, transport și parcul auto.

  •   Administratorii de sectoare nu programează și nu planifică personalul astfel că angajații de la sortare, întreținere nu știu ce au de făcut la locul de muncă.
  •  Nu se întocmesc documente de transport prin care să se justifice consumul de carburant
  •   Nu se completează foi de parcurs din care să reiasă numărul de km parcurși de fiecare mașină/șofer, consumul de combustibil, timpul de exploatare a mașinii, starea tehnică a fiecărei mașini. Nimeni nu semnează nimic.
  •  Sistemul GPS care este montat pe unele mașini este monitorizat de șeful de garaj care n-a prezentat niciun raport și documente justificatoare.
  •  Parcul auto este foarte degradat cu mașini care nu corespund  tehnic și care nu mai au voie să circule pe drumurile publice.
  •  Societatea deține autospeciale abandonate de peste 3 ani în service-uri auto.
  •  Reparațiile auto se efectuează în service-uri private neautorizate RAR, fără a avea devize de lucrări, iar facturile nu vin însoțite de documente justificative și certificate de garanție pentru lucrările efectuate. Facturile cu reparațiile sunt foarte mari și nejustificate.
  •  Lipsa condicii de prezență, abatere de la prevederile Codului muncii, Legea 53/2003 art 43.
  •  Nerespectarea programului de lucru, părăsirea locului de muncă pentru alte interese decât ale firmei și absentarea nemotivată.

Sunt doar câteva dintre neregulile ajunse pe masa AGA. În data de 21 ianuarie este programată o întrunire a membrilor AGA în care, unii consilieri locali, spun că vor analiza activitatea și problemele de la Salco Serv SA.  Vom reveni. (Lucia BAKI)

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here