FOTO Jurnalul

Exportul unor medicamente antibiotice și antitermice va fi restricționat timp de jumătate de an, potrivit unui proiect de ordin pus recent în dezbatere la Ministerul Sănătății (MS), informează avocatnet.ro. Măsura e necesară, potrivit autorităților, pe fondul apariției unor discontinuități în aprovizionarea cu medicamente.

Astfel, proiectul de ordin de la MS stabilește o listă ce conține medicamente antibiotice și antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, pe o perioadă de șase luni de la data intrării în vigoare a proiectului.

Lista medicamentelor ce vor fi restricționate la export:

Vor fi exceptate de la restricția privind exportul medicamentele fabricate de către producătorii cu sediul în România, inclusiv cele fabricate sub contract, precum şi medicamentele care tranzitează teritoriul României şi care sunt destinate altor pieţe din afara teritoriului României.

În cazul medicamentelor exceptate, producătorul va prezenta la vamă:

  • o copie a autorizaţiei de fabricaţie, aprobată de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, în care sunt menţionate medicamentele;
  • o declaraţie pe propria răspundere conform căreia medicamentele livrate nu sunt destinate pieţei din România şi au ca destinaţie finală ţara menţionată în documentele de livrare.

Nerespectarea prevederilor viitorului ordin va putea fi sancționată cu amendă de la 50.000 la 100.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here