FOTO: România24.ro

Este „premiul” pe care nimeni nu și l-ar dori! Elon Musk a doborât recordul Guinness pentru cea mai mare pierdere de avere. Din noiembrie 2021 și până în prezent, fondatorul Tesla a pierdut aproximativ 200 de miliarde de dolari din averea personală. Cărui fapt i se datorează acest record negativ.

Fondatorul SpaceX, din nou în Cartea Recordurilor

Elon Musk a mai doborât un record, deși nu este unul de bun augur, nici pe departe. După ce în septembrie 2021 el era desemnat cea mai bogată persoană din lume, antreprenorul miliardar a devenit prima persoană din istoria înregistrată care a pierdut o avere de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Acest lucru s-a întâmplat după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 65% în 2022. Așadar, averea directorului general al Tesla, SpaceX și Twitter valorează acum 137 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în scădere de la 340 de miliarde de dolari în noiembrie 2021.

Acum ocupă locul doi în top

Pe atunci, Elon Musk era cea mai bogată persoană de pe planetă, acum, este „doar” al doilea în acest clasament, după fondatorul conglomeratului de bunuri de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), Bernard Arnault, ce are o avere netă estimată la 190 de miliarde de dolari.

În timp ce mărimea averii pierdute de acesta din noiembrie 2021 este aproape imposibil de determinat, Forbes o estimează la 182 de miliarde de dolari. Pierderile sale totale depășesc cu mult recordul anterior de 58,6 miliarde de dolari, stabilit de investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son în 2000.

Citește mai mult pe impact.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here