Locuitorii Țării Făgărașului sunt obligați să bată drumul Brașovului pentru a obține permise  de conducere   sau pentru a înmatricula  vehicule. Aceeași situație este și în cazul pașapoartelor. Sunt peste 100 km dacă ne referim la localitățile de la marginea județului. Cetățenii cer  redeschiderea punctului de lucru de la Făgăraș al Serviciuli public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. O petiție în acest sens  a fost semnată de prof. Viorel Olteanu din orașul Victoria și trimisă   Guvernului României. A primit și un răspuns  semnat de chestorul de poliție Brăcea Florentin, în octombrie 2022.

  • ,,Prin Ordinul ministrului MAI nr. 139/16.09.2020 a  fost aprobată înființarea unui număr de 26 de sedii secundare de lucru ale serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatricutare a vehiculelor, unul dintre acestea fiind la Făgăraș. În ceea ce privește sediul de la Făgăraș, activitatea este temporar suspendată 180 de zile de la data de 25.07.2022“ se arată în răspunsul MAI pentru prof. Viorel Olteanu.

Conform acestui răspuns, sediul de la Făgăraș ar trebui să fie redeschis la sfârșitul acestei luni când expiră suspendarea.

Sediul, încremenit în timp

Sediul de la Brașov al acestui Serviciu public nu oferă condiții optime pentru cetățeni. Este o clădire veche ce te trimite în anii comunismului. Băi murdare și neamenajate, aparate montate în toalete, dar nefuncționale, calorifere ruginite susținute de cărămizi, uși rupte igrasie. Un sediu încremenit în timp undeva prin anii 70. Nici agenții lucrători de la ghișee nu sunt prea prietenoși cu cetățenii, preocupați mai mult de mesajele de pe telefoane decât de întebările cetățenilor.   (Lucia BAKI)     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here