Doar două proiecte în domeniul medical din județul Brașov  au fost aprobate prin PNRR, unul la Victoria și altul la Săcele. La  Victoria va funcționa un Ambulatoriu integrat la Spitalul Orășenesc, dotarea și amenajarea acestuia fiind finanțate cu 2,6 milioane de euro. Este proiectul depus de Primăria Victoria în anul 2022, aprobarea fiind anunțată zilele trecute.  ,,Cu acest proiect depăşim  suma de 13 milioane de euro – proiecte pentru care am câștigat deja finanțarea prin PNRR“ explică primarul de la Victoria, Camelia Bertea.

Ambulatoriul va funcționa în clădirea Spitalului Orășenesc Victoria, iar cu fondurile PNRR de 2,6 milioane de euro se vor realiza:

  • renovarea completă a interiorului ambulatoriului
  • achiziţionarea computerului tomograf, recompartimentarea și amenajarea corespunzătoare a spațiului dedicat CT
  • o listă foarte lungă de dotări tehnice, printre care: aparat de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, trusă resuscitare, aspirator chirurgical, ecograf examinări generale, monitor funcții vitale, trusă resuscitare, sistem videogastroscop şi videocolonoscop, trusă de mică chirurgie, analizoare automate, microscop laborator, defibrilator, electroencefalograf cu sistem video, oftalmoscop direct şi indirect, combină oftalmologică, trusă instrumentar de diagnostic ORL şi multe altele.
  • ,,Estimez că lucrările pentru ambulatoriu vor dura aproximativ un an. Totodată, mai avem depusă o solicitare de finanțare, pentru eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Orășenesc, în valoare de 2.5 milioane euro, pentru care încă așteptăm răspunsul şi sunt încrezătoare că o vom câştiga şi pe aceasta“ a completat primarul orașului.

Ce proiecte sunt finanțate prin PNRR

  • Eficientizarea energetică a 7 blocuri (Viitorului Şi Oltului) – 3.8 milioane euro
  • Eficientizarea energetică a 3 blocuri (Albota nr. 5, George Coșbuc nr. 3, Victoriei nr. 14) – 2.2 milioane euro
  • Eficientizarea energetică a Colegiului Tehnic Dr. Alexandru Bărbat – 3.8 milioane euro
  • Construirea de locuințe pentru tineri şi specialişti în sănătate şi învăţământ, în valoare de 880.860 euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here