FOTO: hotnews.ro

Producătorul de panificație Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst Investments, a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nișă, au transmis pentru Profit.ro surse apropiate tranzacției.

Potrivit surselor Profit.ro, tranzacția este finalizată și urmează a fi anunțată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia.

Grupul mexican Bimbo, pe piaţă din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operaţiuni în 33 de state din America, Europa, Asia şi Africa şi 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. În Europa mai este prezent în Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveţia şi Ucraina.

Fondul de investitii Broadhurst Investments a hotarat in adunarea generala a actionarilor din 2006 scoaterea de la Bursă a societatilor Vel Pitar si Winmarkt. Vel Vitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

O altă mișcare importante a avut loc în anul următor, când actionarii companiei Vel Pitar Ramnicu Valcea au decis divizarea firmei in 10 societati specializate. Cele mai importante au fost cele de morarit, de panificatie si de comert.

Reprezentanții NCH au confirmat informațiile Profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here