Lucrările la podul de peste Olt, de la Voila, sunt tot în stadiul incipient. Mai précis la relocarea   conductei  prin care trecea apa necesară populației, care era legată de podul ce trebuie demolat. În această săptămână, constructorul a subtraversat albia Oltului pentru conducta de apă ce deservește satele Cincșor și Cincu. Lucrarea a fost subînchiriată de Con-A Sibiu unei firme din Alba Iulia. Numai că în timpul lucrărilor, o vană de la conducta principală de alimentare cu apă s-a defectat. Timp de 2 zile locuitorii din Cincu, Voila și Cincșor au rămas fără apă potabilă.

  • ,,Nu s-a putut repara vana și am achiziționat una nouă pe care o montăm“ au spus surse din cadrul firmei.

În cursul zilei de miercuri, 18 ianuarie a.c., se aștepta vana pe care urma să o monteze.

  • ,,S-a lucrat ieri la montarea vanei noi pe conducta principală. La ora 24.30 s-a reușit reluarea furnizării apei potabile. Alimentarea cu apă potabilă se face din sursa Pojorta, iar de la realizarea ei nu s-au mai folosit vanele. Costurile legate de această reparație vor fi suportate de constructor“ a declarat Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

Pentru relocarea conductei de apă  Consiliul Județean Brașov a ajustat   contractul încheiat cu constructorul, firma Con-A din Sibiu, cu 1.125.099,70 lei cu TVA.  La acest moment nu se cunoaște când va fi demolat podul, dar structura metalică a podului nou se află deja la Voila.  Valoarea totală investiției depășește 18 milioane de lei, finanțare asigurată de CJ Brașov, beneficiarul lucrărilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here