Un proiect de hotărâre privind atribuirea parcărilor de reședință din Făgăraș a fost inițiat și depus la secretariatul Municipiului Făgăraș de 10 consilieri locali, de la PSD: Ludu Aurel Cristian și Polmolea Corina, de la PNL: Cupu Lucian, Gavrilă Dan, Dobria Emanuel, Dobrea Adina, Leabu Iuliana, de la FDGR- Klein Johannes, de la USR: Paicu Cristina și Crăciun Monica.

Grupul de consilieri critică  Regulamentului de organizare, atribuire și utilizare a locurilor de parcare de reședință amenajate pe domeniul public al Municipiului Făgăraș aprobat în iunie 2020 prin HCL nr. 145, de vechiul Legislativ, la inițiatia primarului.  Inițiatorii proiectului HCL invocă prevederile legale cuprinse în OUG 71/2022, HG 955/2004, Legea 51/2006, OG 43/1997, Legea 227/2015, OUG 195/2002 și OUG 57/2019.

  • ,,În prezent, Municipiul Făgăraș nu dispune de un sistem integrat de parcări pentru rezidenți și restul populației, implicit vizitatori, există o așa numită ,,dublă măsură“, în sensul că doar unii cetățeni plătesc locurile de parcare, alții refuză să achite această taxă mai ales  cetățenii care stau în zona caselor, dar ocupă locurile de parcare ale cetățenilor care au un abonament plătit.  Astfel, când e trafic mare   apar blocaje datorită opririlor  și staționărilor vehiculelor cetățenilor care își aduc copiii la școală, care vin la cumpărături în centru, la cabinetele medicale, farmacii, firme. Se creează anbuteiaje bulversând întreaga circulație pe anumite tronsoane. Tocmai de aceea vrem să aducem modificări la Regulamentul de organizare, atribuire și utilizare a locurilor de parcare aprobat prin HCL 145/23 iunie 2020“ a explicat consilierul local Cristian Ludu, unul dintre inițiatorii proiectului HCL.

Ce critică inițiatorii la vechiul Regulament

  • Inexistența unor reguli clare pentru ocuparea în totalitate a locurilor de parcare
  • Maparea deficitară a numărului de locuri de parcare existente
  • Creșterea numărului de autoturisme și eficiența scăzută în colectarea abonamentelor la parcarea de reședință
  • Dublul standard în ocuparea parcărilor de reședință (doar cetățenii de bună credință plăesc, ceilalți beneficiază doar de parcare, iar cei care stau la casă ocupă locurile abuziv)
  • Utilizarea ineficientă a domeniului public

,,Proiectul de hotărâre a fost depus la Primărie, urmând ca aparatul din subordinea primarului să întocmească documentele necesare introducerii pe ordinea de zi a plenului. Legal ar trebui să fie cuprins proiectul nostru în următoarea ședință a CL Făgăraș“ au spus inițiatorii.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here