FOTO impact.ro

După succesul uriaș al părții a doua, ce a avut premiera pe 16 noiembrie 2018, încep filmările pentru Moromeții 3. Regizorul filmului, Stere Gulea, a avut parte de o primire regală la castelul de la Săvârșin, arată impact.ro. Ce a anunțat Familia Regală a României după întâlnirea cu cineaștii.

Încep filmările pentru Moromeții 3

Publicul din România va avea în curând un nou motiv să se înghesuie în sala de cinematograf. După succesul uriaș de care s-a bucurat cea de-a doua parte, încep filmările pentru Moromeții 3.

Având premiera pe marele ecran pe 16 noiembrie 2018, Moromeții 2 a stabilit atunci un nou record pentru cel mai profitabil debut al unui flm românesc, cu 1.014.189 lei în weekendul lansării. Performanța a fost doborâtă recent, de producția Teambuilding.

„După ce am făcut Moromeții I, mult timp am considerat că nu mai este cazul să mă mai gândesc la vreo continuare, până la momentul la care am decis să fac acel Moromeții 2. Văzând neasteptatul interes pe care filmul l-a stârnit – a fost o mare surpriză, pentru mine, în orice caz-, mai ales în rândul generațiilor tinere, unde nu credeam că filmul va avea ecou, am stat și m-am gândit dacă nu ar trebui să consacru un film genezei, cum s-a ajuns la Moromeții.

În România nu se pot scoate bani din producerea unui film, chiar dacă este de succes. Poate ulterior, dacă este preluat de televiziuni, video on demand, etc., dar singura posibilitate este distribuirea în afară. După 1990, singurele filme românești care au avut succes financiar sunt cele care au avut distribuție în afară. Dacă nu mă înșel cred că singurul care a reușit acest lucru a fost ”4,3,2”, al lui Cristian Mungiu. A câștigat Palm d’Or, și în ziua de azi, un astfel de premiu însemnă mult”, a explicat în 2021 Stere Gulea, pentru Hotnews.

Primire regală la Săvârșin

Regizorul Stere Gulea, operatorul Vivi Drăgan Vasile și producătorul Oana Giurgiu, cineaștii implicați în proiectul Moromenții 3, au avut parte recent de o primire regală la castelul de la Săvârșin, unde s-au întâlnit cu Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu.

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au primit la Castelul Săvârșin, în cursul lunii ianuarie, pe principalii realizatori ai celui de-al treilea film din seria „Moromeților”, regizorul Stere Gulea, operatorul Vivi Drăgan Vasile și producătorul Oana Giurgiu”, s-a arătat pe contul de Instagram al Familiei Regale a României.

În postare, se precizează că „echipa va începe curând să filmeze „Moromeții 3”, o producție românească bazată pe scrierile lui Marin Preda”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here