FOTO: Adevărul

În timp ce filmele cele mai apreciate de critici și de public în 2022 sunt premiate la Hollywood cu premiile Oscar, cele mai nereușite realizări cinematografice sunt nominalizate pentru premiul Razzie, sau „Zmeura de aur”. Nume mari, ca Tom Hanks, se află printre nefericiții nominalizați.

În fruntea clasamentului cu opt nominalizări se află controversatul film biografic „Blonde”, al lui Andrew Dominik, despre Marilyn Monroe. Criticii spun despre filmul biografic că nu este deloc un film biografic și că realizarea cinematografică spune mai mult despre regizorul și scenaristul Andrew Dominik.

Deși Ana de Armas, cea care a interpretat rolul, nu este nominalizată la categoria cea mai proastă actriță, filmul este nominalizat la categoria cea mai proastă imagine, iar Dominik la cea mai proastă regie și scenariu. De asemenea, Evan Williams și Xavier Samuel concurează la categoria cel mai prost actor în rol secundar, alături de Mod Sun și Pete Davidson pentru „Good Mourning” și Tom Hanks, care este laureat al premiului Oscar, de data aceasta este nominalizat pentru rolul său din filmul „Elvis”, potrivit publicației Variety.

Hanks se află, de asemenea, în cursa pentru cel mai prost actor cu rolul lui Geppetto din filmul live-action „Pinocchio” de la Disney. Completează cursa pentru cel mai prost actor Colson Baker alias Machine Gun Kelly, a cărui comedie cu drogați „Good Mourning” a obținut în total șapte nominalizări. De asemenea, Davidson, pentru un rol vocal în „Marmaduke”, Sylvester Stallone pentru „Samaritan” și Jared Leto pentru „Morbius”.

„Pinocchio”, de la Disney, are șase nominalizări, iar „Morbius” a primit cinci nominalizări, în timp ce „The King’s Daughter” are trei nominaizări la premiul rușinii.

Premiul pentru Bruce Willis, retras

Din lista de nominalizări din acest an lipsește premiul special acordat lui Bruce Willis, care a apărut în 11 filme în 2022. Anul trecut, Razzies a avut o categorie numită „cea mai proastă interpretare a lui Bruce Willis într-un film din 2021”, dar organizația satirică de decernare a premiilor a anulat premiul în martie anul trecut, după ce familia lui Willis a dezvăluit că actorul din „Die Hard” se lupta cu afazia, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.

Dar organziatorii premiilor Zmeura de Aur nu fac adesea astfel de gesturi de clemență, astfel că printre nominalizații din acest an pentru cea mai proastă actriță se numără și Ryan Kiera Armstrong, starul din „Firestarter”, care are numai 12 ani.

Citește Lista completă a nominalizaților AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here