FOTO: ProTV

Cu toții avem în dulapurile de acasă un plic sau două de boia de ardei, condimentele picante fiind o modalitate sigură de a adăuga puțină aromă suplimentară unui fel de mâncare, scrie Mirror.co.uk. citat de stirileprotv.ro

De la tocane consistente la boluri colorate de paella, condimentul roșu poate scoate în evidență aroma în orice rețetă, fie că este dulce sau afumată.

Pe cât de iubită este, totuși, mulți oameni abia își dau seama din ce este alcătuită de fapt boia de ardei, fără să se gândească niciodată de unde provine și cum a apărut.

Crezând de multă vreme că boia de ardei este o substanță distinctă în sine, mulți au fost uimiți să afle că boia de ardei este de compus din ardei măcinați, la fel ca cei din frigider.

O femeie și-a exprimat recent uimirea pe Twitter față de propria sa descoperire, postând : „Am aflat că boia de ardei gras este doar ardei gras roșu uscat și zdrobit. Am avut un șoc să aflu”.

Alții erau la fel de uimiți: „Nu credeam că există un arbore de boia de ardei, dar cu siguranță am crezut că este un fel de amestec de mirodenii sau că este altceva pe care pur și simplu l-au tocat”.
Un altul a mărturisit: „Am crezut și că există curry și că ienibaharul este o combinație de condimente”.

Boia de ardei poate fi făcută folosind ardei cayenne, ardei gras, ardei Alep sau ardei dulci. Ardeiul este mai întâi lăsat să se usuce, înainte de a fi măcinat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here