Marele actor Mihai Bica   a dispărut brusc și prematur. Doliu în lumea teatrului brașovean și sibian. Marele actor Mihai Bica   a plecat dintre noi vineri, 27 ianuarie. La doar 59 de ani, moartea sa neașteptată a produs un mare șoc. Actorul, care era și pictor, se pregătea pentru vernisajul expoziției sale, pe 3 februarie, la Sibiu. Mihai Bica era cel care interpreta radiofonic scrierile Părintelui Arsenie Boca.

„Uriaș blând, cu voce inconfundabilă”

  • „Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om! Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la “Cafeneaua literară” din Sibiu”, a transmis pe Facebook scriitorul brașovean Laurențiu-Ciprian Tudor.

Pe pagina de facebook a actorului se pot găsi numeroase mesaje de la oamenii care l-au cunoscut și apreciat.

  • Un mare actor, unul dintre zugravii lui Dumnezeu a plecat acasă. Mihai Bica – Rămas bun om bun, rămas bun actor uriaș, rămas bun voce inconfundabilă, rămas bun”, este unul dintre mesajele postate.
  • Uriașul cel blând, marele actor Mihai Bica a plecat spre cea parte. Spiritul său înalt, cumințenia inimii sale și vocea de bas cu care te îmbrățișa vor fi de acum ecourile trecerii sale. Smerenia și modestia îi înnobilau statura impunătoare, privea fenomenele și mai ales oamenii din jur cu o profunzime odihnitoare. L-a iubit mult pe Dumnezeu; mânat de pasiunea de a aprinde lumini în semenii săi, îngrijind izvoare, prietenii îi erau mlădițele propriei ființe. S-a stins încet, înțelept, tot mai mult, până ce s-a învăluit, definitiv, în strălucirea cea nepieritoare, în sfârșit odihnind”, arată un alt mesaj postat pe pagina acestuia.
  • Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here