Campania de educație ecologică și mediu „EcoAtitudine – Judetul Brașov Reciclează” realizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov în colaborare cu unitățile de învățământ din județ  a dat start înscrierilor. Școlile sunt invitate să se înscrie în acest program de conștientizare care a ajuns la cea de-a III-a ediție.

  • ,,Educația ecologică poate începe din momentul în care un copil poate diferenția „bun” de „rău”, prin „rău” înțelegând inclusiv gunoi, mizerie, suferință. Odată ce copiii pricep că anumite lucruri se aruncă și altele nu și că Pământul „suferă” atunci când aruncăm gunoaie, EcoEducația începe. Pentru că sunt în formare, cei mici vor adopta mult mai ușor comportamente pozitive față de mediul înconjurător, pe care le vor păstra, cel mai probabil, pe tot parcursul vieții“ explică Liviu Butnariu, președintele ADI ISO Mediu Brașov.

În România nu a existat (și nici nu există încă) o cultură a reciclării, subiectul considerându-se de cele mai multe ori  dificil chiar pentru cei care au responsabilitatea de a-i instrui pe cei mici,  adulții.

  • ,,Având în vedere contextul și provocările actuale, e lesne de înțeles că protecția mediului înseamnă mai mult decât curățenie și aruncarea gunoaielor la „«locul lor». Indiferent de vârstă, copiii sunt mult mai predispuși să învețe și să își asume rolul de «eroi». Mulți dintre elevii din gimnaziu și liceu sunt receptivi la noțiunile de protecția mediului, înțeleg că trăiesc într-un mediu extrem de poluat și că «viitorul depinde de ei»”, a mai precizat Liviu Butnariu, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov.

Ce urmărește campania

 Dezvoltarea unor comunități active de elevi care promovează reciclarea și, implicit, formarea unei generații de adulți responsabili și implicați. Toate unitățile de învățământ din județul Brașov se pot înscrie în această campanie până în data de 10 februarie 2023.

  • „Trebuie să ne unim forțele, cunoașterea și resursele pentru a stimula colectarea selectivă, curățenia și grija față de mediu”, au explicat  reprezentanții ADI ISO Mediu Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here