Agenții din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat un număr de 18 percheziții și au pus în executare 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală. Perchezițiile au avut loc la locuințele unor polițiști și la sediul unui post de poliție. Șase lucrători MAI, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

  • „Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, au declarat reprezentanții DGA.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov – BOS Covasna, din cadrul IGPR.

  •  „În acest moment pot doar să vă confirm faptul ca azi se fac 15 percheziţii, inclusiv la sediul unei institutii publice cercetările se efetuează într-un dosar înregistrat în anul 2021 şi îi vizează pe 6 politişti rutieri, dintre care 5 fac parte din cadrul Politiei Codlea şi unul din cadrul Politiei Ghimbav. Faptele pentru care se fac cercetări sunt infracţiunile de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit: O parte din percheziţii sunt în curs şi la sediul parchetului au fost aduse o parte dintre persoanele cercetate, dar urmează să fie aduse toate la finalul perchezitiilor.”, a transmis Adrian Radu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here