FOTO: Adevărul

Jurnalistul Marius Buga (42 de ani), corespondentul Pro TV în Dâmbovița și unul dintre cei mai vechi colaboratori ai televiziunii, a fost reținut de procurori într-un dosar ce vizează acte sexuale cu un minor scrie Adevărul.

Marius Buga a fost adus marți, 7 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru audieri. Procurorii au audiat mai multe persoane în această anchetă.

După cum au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul“ surse judiciare, procurorii au decis în noaptea de 7/8 februarie ca jurnalistul Marius Buga să fie reținut pentru 24 de ore pentru întreținerea de acte sexuale neconsimțite cu un minor, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 8 februarie, să fie prezentat judecătorilor cu propunere de a se lua o măsură preventivă: fie arestarea pentru 30 de zile, fie control judiciar.

Sursele judiciare consultate de Adevărul au mai precizat că minorul care are vârsta sub 16 ani, de care anchetatorii au constatat că a fost violat de jurnalistul Marius Buga de la Pro TV, este dintr-un centru de plasament.

Cercetările vor fi extinse pentru a se verifica dacă și alți minori au fost abuzați sexual de către jurnalistul Marius Buga.

Respectivul minor a fost audiat la Poliția Târgoviște într-o altă speță acum câteva zile, numai că pe parcursul audierilor, băiatul, care are vârsta sub 16 ani, le-a dezvăluit polițiștilor că a întreținut relații sexuale cu jurnalistul Marius Buga.

Pro TV, trustul media pentru care lucrează de mai mulți ani Marius Buga, a venit deja cu o reacție oficială în după-amiaza zilei de marți 7 februarie.

„Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acțiune imorală. Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, au declarat reprezentanții Pro TV într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here