Casa de Cultură Victoria a găzduit o nouă ediție a Clubului ,,Cult-Iubire“ miercuri, 15 februarie a.c., în sala mică a instituției. Evenimentul a fost  inițiat  de Codrina Anghel, directoarea Colegiului Tehnic ,,Al. Bărbat” din Victoria și președinta Fundației Culturale ,,Negru Vodă” din Făgăraș și susținut de Casa de Cultură Victoria.

  •  ,,Am găsit un mediu propice desfășurării unor astfel de activități aici, cu tineri entuziaști, profesori care sunt interesați de cultură, edili și directori de instituție care ne sprijină. Am început în urmă cu aproape trei ani acest gen de manifestări, avem o colaborare foarte bună cu Casa de Cultură prin directoarea Corina Hoajă și Camelia Bertea, primarul orașului” a spus Codrina Anghel.

Muzica bună, copiii talentați, momentele poetice și bucuria au rezonat cu atmosfera primitoare a sălii de lectură. Și-au dat concursul grupurile ,,Peregrinul transilvan” coordonat de profesorii Marius Lupu și Ștefan Botoran, grupul Sirinx Junior coordonat de Titi Cîrstea și duo alcătuit din profesorul Mihai Halmagiu la chitară și Ștefan Botoran voce și muzicuță. S-au cântat cafe-uri, șlagăre din repertoriul românesc și internațional, folk, muzică populară și interbelică.

  • ,,A fost atât de intens încât nici nu știu când au trecut aproape trei ore de muzică, începând de la șlagăre românești, atât de muzică ușoară cât și populară, până la jazz cum ar fi ,,Ipanema”, ,,Frunze moarte”, ,,Ochii mei și-a mea dorință”, ,,Septembrie luni”, ,,Ce-ți cântă dragostea”, ,,Te iubesc”, Constantine, Constantine”, ,,Hanul Mărioarei” și lista! Recital de poezie, momente spontane, proiecție de film. A avut toate ingredientele, iubirea a plutit în aer atât la propriu cât și la figurat. Le mulțumim tuturor pentru această seară minunată” a spus Corina Hoajă, directoarea Casei de Cultură din Victoria.

Dorina Leluțiu, profesoară de limba română la Colegiul Tehnic ,,Al. Bărbat” s-a ocupat de momentele poetice și proiecția unor momente din îndrăgitul film ,,Declarație de dragoste” care a încântat tinerii anilor 1980. Evenimentul a început la ora 16.00 și s-a încheiat la ora 19.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here