Un aliment ce este consumat zilnic de mulți români se va ieftini cu 25% în următoarea perioadă. Specialiștii din piață au explicat că furnizorii au redus prețurile pentru hipermarketuri, după ce vânzările s-au prăbușit din cauza scumpirilor, arată impact.ro

Ce aliment se va ieftini cu 25%

Conform reprezentanților patronatului din industrie, prețul laptelui în magazine urmează să scadă cu până la 25% în perioada următoare, în contextul în care există cantități mari pe piață. Aceștia au precizat că au fost negociate deja contractele cu magazinele.

Vânzările de produse lactate au scăzut drastic în urma scumpirilor ce au fost înregistrate în ultimele luni. Preţul celui mai ieftin sortiment de lapte a ajuns la aproape 10 lei.

Fermierii, apel disperat

Fermierii au făcut un apel disperat către autorități să oprească importurile de lapte din Ucraina, deoarece acestea îi aduc în pragul falimentului. În plus, aceștia au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește prețul laptelui vândut către procesatori, care a scăzut dramatic.

În tot acest context, unul dintre cei mai importanți producători de lapte din România, Lactate Natura, a anunțat că își închide porțile pe o perioadă de trei ani, după ce a rezistat pe piață mai bine de trei decenii. În ultima vreme, producătorul a înregistrat pierderi masive și o scădere a producției.

Acţionarii au mai aprobat reducerea capitalului social cu suma de 8,1 milioane lei, de la 14,09 milioane lei la 5,99 milioane lei, prin scăderea numărului de acţiuni de la 11.277.401 la 4.797.401 acţiuni cu o valoare nominală de 1,25 lei/acţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here