Angajații de la Fabrica de Pulberi din Făgăraș au ieșit din nou la protest marți, 21 februarie 2023, pentru a susține în funcția de director general pe ing. Monica Vlad, care a condus societatea de mai mulți ani. Oamenii au aflat cu stupoare că membrii Consiliului de Administrație de la Romarm au fost convocați din nou pentru a da o recomandare fostului șef SRI Făgăraș, pensionarul Dorin Bârghișan, ca director la unitatea din municipiu. Asta după ce joi, 16 februarie a.c., acesta fusese eliminat ca opțiune pentru această funcție. Schimbarea a fost impusă de ministrul Economiei, Florin Spătaru, PSD.

  • ,,Nu vrem să vină SRI să ne facă nouă program. Vrem ca d-na Vlad să rămână director. Suntem industrie chimică, de apărare, iar dacă se decide pentru Bârghișan să rămână singur aici, noi nu vom mai intra în fabrică sub nicio formă. Niciunul pentru că suntem o echipă. Noi așa vom face, dacă rămâne d-na Vlad continuăm munca, iar dacă va fi numit acest Bârghișan să lucreze cu cine vrea. Nu am vorbit cu nimeni din consiliile de administrație pentru că nici nu ne bagă în seamă, ei stau la căldurică, pe scaunele lor și nu-i interesează soarta noastră. Habar nu au de oamenii care lucrează aici și în ce condiții lucrează. Toată șmecheria este politică, PSD-ul dictează. Cum să pui director un șef de la SRI într-o fabrică chimică? Ce știe acela să facă? Dacă îi dăm drumul în instalații nici nu știe să vină la poartă“ a spus un angajat de la Fabrica de Pulberi.

  • ,,Problema este la Romarm, consiliul de administrație și-a schimbat poziția peste napte, nu știm de ce și cum și de aceea am ieșit la acest protest spontan pentru a o susține pe d-na ing. Monica Vlad în funcția de director general. Consiliul de administrație de la Fabrica de Pulberi va decide, dar vedeți că președinta este la minister, nici nu vine aici, intră pe platformă să voteze. Ceilalți doi membri sunt făgărășeni. De aceea sunt oamenii nemulțumiți că se decide de la distanță, președinta nici nu știe unde este fabrica, nu a văzut cum se lucrează, cum au lucrat oamenii să scoată fabrica din situația în care era. Îi este ușor acestei doamne să ridice mâna să voteze! Ceilalți doi membri ar trebui să se gândească la acești angajați care sunt făgărășeni ca și ei, nu să votezee cum li se dictează de la București. Este inadmisibil să votezi în acest fel, fără să cunoști. Cu ce este mai bun Bârghișan în această funcție, nici cunoaște domeniul, față de ing. Monica Vlad care are o experiență de 30 de ani în industria de apărare? D0amna Vlad s-a înhămat la această fabrică atunci când nimeni n-a vrut să se implice. A reușit să plătească datoriile, a scos fabrica pe linia de plutire, a dat salariile la timp. Nu sunt toate roz o știm cu toții, dar d-na a reușit. În loc să mergem înainte așa cum am pornit, acum vine politicul și își  impune   directorul. Era normal să se ia decizii pentru fabrică nu să schimbe un  director care a adus societatea pe profit cu unul care habar nu are de industria de apărare. Ei nu se gândesc că fabrica trebuie pornită, că n-a fost respectat contractul colectiv de muncă, fapt ce ne determină să mergem în instanță. Așa cum susțin angajații ne vom opune la numirea pe care o vrea Romarm și PSD“ a spus Lucian Cupu, liderul Sindicatului Nitramonia Rompiro.

Decizia de a stabili cu cine se va încheia un contract pentru funcția de director general la Fabrica de Pulberi stă în votul consiliului de Administrație care este format din 3 membri: unul de la Ministerul Economiei coordonat de un ministru PSD, o anume Geaco, și doi făgărășeni, Nicolae Butunoiu (PSD) și Sorin Mănduc (PNL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here