FOTO europafm.ro

Sicriul cu trupul neînsuflețit al filosofului Mihai Șora va fi depus în această seară la Biserica Albă din București. Slujba de înmormântare va avea loc marți, la ora 13.00, informează europafm.ro.

Zeci de persoane au aprins, aseară, candele în fața Muzeului Grigore Antipa din București, locul de întâlnire al participanților la protestele anticorupție din Piața Victoriei, de la care Mihai Șora era nelipsit.

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la filosoful Mihai Șora sunt așteptați începând cu ora 21.00, la Biserica Albă din Capitală. Acesta va rămâne deschisă peste noapte.

Marți, la ora 13.00, la aceeași biserică va avea începe slujba de înmormântare, a precizat pe Facebook soția scriitorului.

Aseară, zeci de candele au fost aprinse în București, în fața Muzeului Antipa. La girafa din fața muzeului se întâlneau cei care au participat la protestele anticorupție din Piața Victoriei, proteste la care a luat parte de fiecare dată Mihai Șora.

Decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, Cristian Preda, le propune autorităților din București ca zona din fața acestui muzeu să poarte numele Mihai Șora, în semn de recunoaștere a activității civice a filosofului. Mihai Șora a încetat din viață sâmbătă. Avea 106 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here