Consiliul de administrație de la Fabrica de Pulberi din Făgăraș  este programat pentru  joi, 2 martie 2023, ora 8.00. Cei trei membri vor vota persoana care va ocupa funcția de director general al societății pentru următoarele 4 luni. Ei ar  trebui să țină cont și de recomandările succesive  făcute de consiliul de administrație de la Romarm în perioada 25 ianuarie- 1 martie. Primele s-au îndreptat spre ing. Monica Vlad, cea care a condus societatea timp de mai mulți ani și are experiență în domeniu de peste 30 de ani. Vlad este directorul care a adus societatea pe profit de la situația de faliment, motiv pentru care a avut recomandarea   tuturor membrilor CA de la Romarm.  La intervenția ministrului Economiei, Florin Spătaru, CA de la Romarm a uitat de prima recomandare și s-a îndreptat spre  Dorin Bârghișan, fostul șef al SRI Făgăraș, cel ce fusese propus de liderii locali PSD. Doar trei membri din cei cinci de la CA Romarm au dat curs  dorinței ministrului, dar suficienți pentru ca recomandarea să fie trimisă în teritoriu, la Fabrica de Pulberi.

Doi făgărășeni decid prin vot directorul de la Fabrica de Pulberi

Consiliul de Administrație de la Fabrica de Pulberi este format din 3 membri, președintele (București) și 2 din Făgăraș: Sorin Mânduc (PNL) și Butunoiu Nicolae (PSD).  Votul celor 2 făgărășeni va stabili dacă Fabrica de Pulberi va fi condusă de un profesionist, ing Monica Vlad, sau de un om al serviciilor (SRI), Dorin Bârghișan, precum este directorul general de la Romarm, Gabriel Țuțu, cercetat penal pentru corupție și care, în prezent, se află la domiciliu sub control judiciar. Țuțu a fost numit în funcție tot de ministrul Spătaru, PSD.

Angajații o susțin pe ing. Monica Vlad ca director general 

Reamintim că angajații de la Fabrica de Pulberi au protestat în ultima lună împotriva numirii lui Bârghișan la conducerea societății și au susținut-o pe Monica Vlad. Salariații au susținut că nu vor mai intra în fabrică dacă Bârghișan va fi numit director.

  • ,,Ce îl recomandă? N-a fost niciodată în fabrică, nu știe ce înseamnă o instalație! Dacă îi dăm drumul în instalații nici nu știe să ajungă la poartă. Aici nu lucrărm cu jucării, este industrie de apărare“ au spus angajații.

Reamintim că din data de 25 ianuarie 2023, societatea nu are director general întrucât conducerea Romarm nu a prelungit mandatul directorului Monica Vlad, deși CA recomandase încă de atunci încheierea unui nou contract de mandat pentru funcția de director general.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here