Infractorii au găsit alte metode prin care  încearcă să obțină de la oameni diverse sume de bani. Mai nou folosesc metoda ,,accident casnic” pentru care solicită sume de bani în vederea achitării contravalorii unor servicii medicale (operații, tratamente, etc), trimițând la adresa victimelor o persoană care să ridice suma de bani ,,necesară” intervenției/tratamentului. Au căzut în plasa acestor infractori foarte mulți cetățeni, numărul sesizărilor privind această metodă de înșelăciune crescând pe zi  ce trece.  Pentru prevenirea acestui tip de infracțiuni, Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov  recomandă cetățenilor:

  • Nu dați curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele „implicate în diferite evenimente casnise sau de altă natură”.
  • Verificați dacă situaţia de urgenţă este reală. Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol !
  • Nu efectuați niciun transfer bancar.
  • Nu înmânați bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dvs, nu răspundeți pozitiv solicitărilor de a lăsa sume de bani în locuri indicate de cei care vă solicită acest lucru telefonic sub diferite pretexte.

Dacă ați fost victima acestui tip de înșelăciune sunați la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza  căreia locuiți!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here