Dintre aceștia, 1.828 de români sunt considerați foarte bogați, cu averi de peste treizeci de milioane de dolari fiecare informează romania-actualitati.ro. Numărul persoanelor considerate foarte bogate s-a dublat în România între 2016 și 2021

România are peste 91.000 de persoane a căror avere depășește pragul de un milion de dolari, potrivit studiului Global Wealth Sizing Model al Knight Frank.

Dintre aceștia, 1.828 de români sunt considerați foarte bogați, cu averi de peste treizeci de milioane de dolari fiecare. Numărul persoanelor considerate foarte bogate s-a dublat în România între 2016 și 2021, iar până în anul 2026 estimările legate de țara noastră arată că alți aproape șapte sute de români vor avea o avere mai mare de treizeci de milioane de dolari.

România avea în 2021 cei mai mulți superbogați din regiune, chiar și peste nivelul din Polonia, o țară cu o populație dublă. În Polonia erau o mie șaizeci și șapte de superbogați, în Cehia șase sute, în Grecia patru sute optzeci și patru, iar în Ungaria două sute treizeci și cinci.

Cei mai mulți erau în Statele Unite, China, Japonia. Franța și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here