Rudel Obreja a murit duminică, 12 martie 2023. Liga Profesionistă de box a fost cea care a transmis cruntul mesaj prin intermediul rețelelor sociale.

  • Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Liga Profesionistă de Box.

De luni bune, fostul pugilist se lupta cu o boală incurabilă. În aprilie 2022, fostul președinte al Federației Române de Box era condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. În luna iulie a anului trecut, Rudel Obreja a fost lăsat să plece de la Penitenciarul Jilava, timp de trei luni, pentru a se trata, însă starea acestuia s-a agravat, iar în cele din urmă a decedat.   În luna iulie, când se afla pe patul de spital, Rudel Obreja transmitea un mesaj autorităților, dar și faptul că este foarte grav bolnav.

  • Am nevoie de tratament în condiții umane, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce. Stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte. Sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte. Nu am telefon, doar 5 vizite pe lună ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri. Rog respectuos comisia de specialitate din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea și prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit pentru data de 20.07.2022. Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiză al INML îmi complică șansele! Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML. Am cancer cu metastaze. Crunt! Cu voia Lui Dumnezeu, am șanse să mă pot trata/opera. Repet, orice întârziere le diminuează!”, a fost mesajul postat pe contul de Facebook al lui Rudel Obreja în luna iulie a anului trecut.
 Ca boxer, Rudel Obreja aobținut două medalii la nivel internațional. A fost vicecampion european în 1989, la Atena și apoi medaliat cu bronz la Mondialul din 1989, la Moscova. A participat cu România la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984.
Ca președinte al FRB, a adus ultima medalie de box la Jocurile Olimpice în boxul românesc. Se întâmpla la Atena, în 2004, prin Ionuț Gheorghe.
Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here