În timp ce făgărăşenii care i-au acordat votul trăiesc cu impresia că primarul face totul numai pentru ei, „The One“ are cu totul alte preocupări. Pentru că ar vrea să se prezinte în faţa alegătorilor cu o imagine  imaculată, pozând într-un apărător al legii şi al comunităţii, le face plângeri la instituţiile abilitate ale statului celor care îl critică sau  celor care îi arată că deciziile lui sunt greşite sau afectează interesul comunităţii făgărăşene. Aşa se face că primarul Făgăraşului recurge la orice metode pentru a-şi satisface voia. Foloseşte banii făgărăşenilor pentru a-şi plăti camarila care îi cântă în strună și postează laude pe reţelele de socializare. Mai mult  „Unicul“ se foloseşte de instituţiile statului pentru a încerca să blocheze opoziţia.  Astfel a reuşit „performanţa“ de a aduna pe numele lui un adevărat palmares, dar nu al premiilor sau laudelor, ci al dosarelor şi plângerilor din partea persoanelor care au fost nedreptăţite de el sau au fost ţinta răzbunării.

Plângere mincinoasă la DIICOT 

Primarul a ticluit, în ,,laboratului răzbunării“ din Primăria Făgăraş, o plângere penală  în care a invocat numele unor persoane pe care le considera ostile pe care a depus-o la DIICOT Braşov la data de 7 mai 2020. Le acuza că s-au constituit într-un ,,grup infracţional“ care l-ar fi şantajat. Procurorii DIICOT  au dat curs plângerii şi au cercetat cazul. Numai că după un timp, când  edilul a fost audiat, acesta  şi-a retras în parte acuzaţiile. De parcă a fost doar o joacă, iar oamenii legii stau la cheremul mofturilor şi răzbunării lui. Pe lista edilului răzbunător s-au aflat: Lucia Baki, Adrian Veştea, Cătălin Cârje, Nicolae Codâia, Adrian Băluţ, Ionel Ganea. Prin Ordonanţa procurorului din 21 octombrie 2022 s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,iniţierea sau constituirea, aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional organizat“.

  • ,,Clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ,,şantaj“, prev. art 207 al. 3 din Codul Penal, conform prevederilor art. 315 alin 1 lit b din CPP raportat cu art 16 alin 1 lit b, teza I din CPP este decizia procurorilor.

,,Comportament răzbunător dus la nivel patologic“

  • ,,Acest individ care ocupă vremelnic funcţia de primar al Făgăraşului calcă în picioare cele mai elementare reguli ale bunului simţ şi ale democraţiei. Nu am mai întâlnit o persoană care să aibă un comportament răzbunător dus la un nivel patologic. Monitorul de Făgăraş publică informaţii bine documentate, aşa cum şi-a obişnuit cititorii timp de 25 de ani de când este pe piaţă, iar acest individ acuză redactorii de şantaj. Vrea ca toată lumea să-i facă temenele, să-l laude, ceea ce nu este normal. Libertatea de exprimare este consfinţită prin lege, iar Monitorul de Făgăraş respectă legislaţia, ceea ce nu se poate spune despre acest primar.  La plângerea pe care mi-a făcut-o mie personal, ca director de ziar, soluţia oamenilor legii este clară: ,,ştirile publicate în Monitorul de Făgăraş, în perioada 20.09.2018-24.04.2020 de către jurnalista Lucia Baki, sunt articole în care un jurnalist îşi exprimă părerea, fără ca acestea să îmbrace forma infracţiunii de şantaja declarat Lucia Baki, directorul Monitorul de Făgăraş.

Procurorul cauzei: ,,Articole postate în Monitorul de Făgăraş reprezintă libertatea de exprimare a unui jurnalist“

  • ,,Articolele postate în Monitorul de Făgăraş reprezintă libertatea de exprimare a unui jurnalist. Acest drept de exprimare constituie fundamentul esenţial a unei societăţi democratice şi condiţia esenţială de progres a acesteia, astfel, nu numai informaţiile şi ideile favorabile cuiva sau considerate drept inofensive ori indiferente, ci şi acelea care lezează, şochează sau irită. Numai astfel se poate descoperi şi proteja pluralismul, toleranţa şi spiritul de deschidere fără de care nu există o societate democratică“ se arată în rezoluţia procurorilor emisă la dosarul întocmit în urma plângerii făcute de primarul Făgăraşului la DIICOT Braşov.

 Ionel Ganea cere socoteală primarului

 

Persoanele invocate în plângere de acest primar s-au declarat şocate de fapta acestuia. Fostul fotbalist, făgărăşeanul Ionel Ganea, a depus plângere în instanţă împotriva primarului din Făgăraş, după ce acesta l-a acuzat că face parte dintr-un grup infracţional.

  • ,,M-am trezit că sunt în decizia de clasare dată de DIICOT în urma acuzaţiei acestui individ că aş face parte dintr-un grup infracţional. Era o plângere penală înregistrată la DIICOT la 7 mai 2020 faţă de mai multe persoane cu care eu nici n-am vorbit. Cum îşi permite să depună   plângeri în care să mintă? L-am dat în judecată să răspundă pentru ceea ce face“ a declarat Ionel Ganea.

Şi Adrian Băluţ, Kalu, s-a arătat uimit că a fost acuzat de primar.

  • ,,Sunt persoane nominalizate de acest primar cu care eu nu am vorbit niciodată. Nici nu am ştiut că aş fi cercetat de DIICOT. Sunt invenţii ale acestui primar din răzbunare probabil“ a spus Adrian Băluţ.

Alte plângeri în instanţă la adresa primarului

Curg plângerile şi dosarele penale şi civile pe numele primarului din Făgăraş, dar şi al Municipiului Făgăraş. Vom enumera doar cele mai recente.

  • Prima plângere din 2023 este a consilierului local Lucian Cupu care îl trage la răspundere pentru declaraţii defăimătoare la adresa lui făcute în public, Dosar nr. 222/62/2023 deschis la Tribunalul Braşov.
  •   Dosarul nr. 1896/62/2022 înregistrat la Tribunalul Braşov la 30 mai 2022,  prin care  Laura Giunca cere să i se facă dreptate după ce primarul a îndepărtat-o din funcţia de secretar general al Municipiului Făgăraş.  Dosarul are termen la data de 21 martie 2023.
  •    Dosarul nr.  2882/62/2022 (litigii cu funcţionarii publici, încălcarea Legii 188/1999) îl are ca pârât tot pe primarul Făgăraşului, reclamant Laura Giunca, termenul fiind stabilit de Tribunalul Braşov la 26 aprilie 2023.

u Gavrilă Adrian Traian, juristul Primăriei Făgăraş, l-a chemat la bară pe primar şi Municipiul Făgăraş (litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999).   Tribunalul Braşov a dispus ,,anularea în tot a Raportului de evaluare a performantelor profesionale înregistrat la UAT Făgăraş sub nr. 32116 din data de 31.03.2022. Dispune obligarea pârâţilor în solidar la plata către reclamant a sumei de 2500 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 26.10.2022. Document: Hotarâre  902/2022  26.10.2022“. Primarul a depus recurs.

Recent „The One“ şi-a anunţat intenţia de a candida pentru al treilea mandat de primar. Cu sprijinul PSD Braşov, al cărui membru a devenit de curând, speră să amăgească din nou electoratul făgărăşean şi să obţină câteva mii de voturi prin care să păstreze fotoliul de primar al Făgăraşului. Se pare că social-democraţii nu pun la bătaie un post de deputat sau senator pentru a satisface pe deplin voia „Unicului“. (Lucia Baki)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here