Primarul de la Făgăraş a atras Municipiul Făgăraș în proces  cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,ISO Mediu“ Brașov, dar după 2 ani de termene și plata de onorarii pentru avocați, procesul s-a pierdut. Primarul va scoate din bugetul local, din banii făgărășenilor, 17.850 de lei pentru a plăti cheltuielile de judecată impuse de judecători în Dosarul nr. 19147/197/2021. Asta pe lângă onorariile plătite avocaților desemnați pentru a apăra Municipiul Făgăraș în acest dosar. Primarul contesta în instanță  decizia ADI ,,ISO Mediu“ Brașov de a  desfiinţa punctul de lucru de la Făgăraş al Asociaţiei  pe care-l înfiinţase, în 2018, primarul Făgărașului pe când era și președintele acestei asociații. La acest punct de lucru își angajase apropiații pe care-i plătea și cu peste 16.000 lei/lună net.

Apel respins de instanță

Tribunalul Brașov a respins, în septembrie 2022, cererea Municipiului Făgăraș prin primar de chemare în judecată a Asociației ,,ISO Mediu“ Brașov, dar s-a depus apel de către Primăria Făgăraș. La 17 martie 2023,  instanța a considerat apelul ca nefondat.

 Solutia pe scurt: ,,Respinge cererea de apel formulat de apelanta – reclamantă Municipiul Făgăraş, în contradictoriu cu intimata-pârâtă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,ISO Mediu“ Brașov în domeniul salubrizării localităților din județul Brașov, ca neîntemeiată. Obligă apelanta-reclamantă la plata către intimat-pârâtă a sumei în cuantum de 5950 lei reprezentând cheltuieli de judecată în apel, constând în onorariu avocat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 17.03.2023. Document: Hotarâre  293/2023  17.03.2023“

Cerere de chemare în judecată respinsă

Reamintim că primarul  a cerut consilierilor locali printr-un proiect de hotărâre să aprobe angajarea unui avocat (Burcuţa Paraschiva), cu un onorariu de  3000 de lei pentru a continua procesul cu ADI ISO Mediu la Tribunalul Brașov, după ce instanța respinse cererea inițială.

Solutia pe scurt: ,,Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mnicipiul Făgăraş, reprezentat legal prin primar în contradictoriu cu pârâta Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,ISo Mediu“ în domeniul salubrizării localităţilor din judeţul Braşov, reprezentată legal prin preşedinte Butnariu Liviu-Călin, ca neîntemeiată. Obligă reclamantul să plătească pârâtei suma de 11.900 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cerere care se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 06.07.2022. Document: Hotarâre  5732/2022  06.07“.

Nu mai este  președinte la ADI ,,ISO Mediu“ din 2021

De când membrii   Asociaţiei Intercomunitare ,,ISO Mediu“ Brașov,  întruniţi în adunarea generală la 20 aprilie 2021  în sala de spectacole a Casei de cultură Făgăraş, au votat o nouă conducere a asociaţiei, respectiv preşedintele  şi componenţa consiliului director, primarul de la Făgăraș recurge la acțiuni care să afecteze activitatea asociației. Acest  proces  este unul dintre exemple, dar și refuzul de a se amenaja la Făgăraș un centru de selectare a deșeurilor în cadrul SMID. Primarul Făgărașului nu a mai primit un nou mandat  la cârma acestei asociații, iar în urma votului a fost ales în funcţia de preşedinte Butnariu Liviu Călin, primarul Râşnovului, cu 32 de voturi, primarul Făgărașului  fiind dorit doar de 18 votanți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here