FOTO: adevarul.ro

Organizarea nunților a devenit, în ultimii ani, o adevărată provocare atât pentru miri cât și pentru restaurante sau fotografi, arată adevarul.ro. Preferințele îndrăgostiților sunt într-o continuă schimbare iar organizatorii încearcă, pe cât posibil, să țină pasul cu cerințele acestora.

Astfel, pentru sezonul care urmează să înceapă, organizatorii au observat deja mai multe modificări importante în alegerile pe care le fac mirii, fie că este vorba despre meniuri sau numărul de invitați.

Nunțile restrânse, la modă în 2023

Conform celor relatate de către reprezentanții restaurantelor, tot mai multe persoane optează, în 2023, pentru nunți mai restrânse. Astfel, numărul petrecerilor cu sute de invitați a început să scadă considerabil în ultima perioadă. De vină pentru această situație, susțin oamenii din Horeca, sunt și scumpirile pe care românii le resimt din plin în ultima perioadă.

,,Încă de anul trecut, în a doua parte a sezonului, a început să scadă numărul de invitați. Presupunem că și anul acesta se va menține acesst trend, dar vom afla cu exactitate în aprilie. Programările ne arată că frecvența nunților mici este mai mare decât a celor cu mulți invitați. Acest lucru se întâmplă și din cauza scumpirilor care afectează și Horeca. Este vorba despre un domeniu sensibil iar când apar modificări, urmările se observă foarte repede„, ne-au prezentat reprezentanții restaurantului EOS din Iași.

Românii sunt mult mai atenți când vine vorba de cheltuirea banilor

În 2023, românii sunt mult mai atenți atunci când vine vorba despre propriul buzunar. Astfel, din această cauză, și petrecerile care marchează cel mai important moment din viața de cuplu au început să fie mai mici. Facturile mari, ratele sau prețurile crescute din supermarket în fac pe aceștia să spună pas invitațiilor.

,,Scumpirile în lanț se observă foarte bine iar efectele acestora nu întârzie să apară. Am organizat nunți pentru care, inițial, în contract erau trecute 200 de persoane. Apoi, numărul invitaților a scăzut la jumătate. Totodată, au fost o situație în care nunta s-a transformat într-o simplă masă cu prietenii, cu familia. Oamenii au devenit mult mai reticenți când vine vorba despre participarea la petreceri, sunt mult mai atenți la cheltuielile pe care le au”, au adăugat reprezentanții restaurantului din Iași.

Mirii rămân, în continuare, foarte atenți la detalii

Chiar dacă numărul de invitați este în scădere, mirii rămân, în continuare, foarte atenți la detalii. Astfel, un pas foarte important este alegerea unei echipe de fotografi și videografi care să surprindă cele mai importante momente de la petrecere sau de la cununia religioasă. Cu toate acestea, și în acest domeniu se observă mici modificări.

,,Sezonul 2023 pare mai calm, mai liniștit față de anii anteriori, de după pandemie. Se observă o scădere semnificativă a numărului de invitați dar și a evenimentelor, față de perioadă premergătoare pandemiei. Nunțile au devenit mai intime, mai concentrate pe oameni apropiați, decât pe grandoare și fast”, ne-a povestit Răzvan, videograf în echipa RedCover Art.

Cabina foto și filmarea cu drona, la mare căutare

Pe lângă serviciile de bază, pe care le caută orice pereche de miri, există și cupluri care doresc să aibă parte de amintiri mai speciale. Astfel, cabina foto, care oferă mărturii instant sau filmarea cu drona au ajuns să fie la mare căutare printre români.

,,Cel mai căutat serviciu este cel de cabină foto, pentru mărturii instant. Aici lucrăm cu diferiți colaboratori, deoarece noi ne concentrăm asupra activității noastre, pe care vrem să o facem la cel mai înalt nivel. Următorul serviciu, care este dedicat în special nunților în aer liber, este filmarea aeriană, cunoscuta dronă. Mai avem clienți care optează pentru filmare 4k și albume foto extra față de cele incluse în pachete„, ne-a mai spus Răzvan.

Prețurile au crescut substanțial

Cuplurile care se pregătesc să aleagă o echipă care să surprindă cele mai frumoase momente trebuie să se aștepte la prețuri piperate. Fotografii susțin că pachetele au suferit schimbări substanțiale, întrucât și cheltuielile sunt mai mari.

,,Pachetele noastre au suferit modificări, pe alocuri substanțiale, din cauza faptului că și pentru noi au crescut cheltuielile. Vorbim astfel despre aparatură, licențe pentru softuri, sisteme de lucru pentru post-producție. Totodată, albumele au suferit creșteri consistente de prețuri„, a adăugat Răzvan.

Chiar dacă costurile organizării unei nunți au crescut substanțial, organizatorii susțin că mirii continuă să opteze pentru cocktail bar, candy bar sau diverse momente artistice. Astfel, nu este de mirare dacă la o petrecere veți avea parte de numere de magie sau de artiști care realizează portrete pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here