Primăvara începe în curând. Pregătirile grădinilor se fac din timp  pentru a beneficia de frumuseţea şi produsele lor tot anul. Pentru a avea o grădină completă, cu gazon, flori şi legume, fiecare parte a ei se pregăteşte în funcţie de destinaţia pe care i-o dăm. Vom prezenta câteva activităţi pentru fiecare tipic de grădină în parte.

Pentru zona de gazon

După acest tip de iarnă cu umiditate şi temperaturi crescute  va apărea muşchiul. În timp, muşchiul  va creşte şi va sufoca gazonul. Pentru a combate muşchiul se face aerarea întregului gazon, astfel se va sparge pămâtul şi se va scoate muşchiul, iar toată vegetatia moartă va fi strânsă de pe suprafaţa terenului. Atenţie însă că muşchiul nu va dispărea în totalitate deoarece rădăcina va rezista. Se va face o greblare uşoară, care nu va pune în pericol gazonul, şi se va scoate tot acel material mort. După îndepărtarea vegetaţiei moarte  trebuie să facem un tratament antimuşchi care să-i distrugă rădăcinile. Aplicăm un fertilizant care să conţină fier (Fe) deoarece fierul ajută la uscarea rădăcinilor şi a muşchiului rămas în viaţă. Cu cât fertilizantul are în componenţă mai mult fier cu atât este mai bine.  De exemplu,  Muschi Stop-gama Floria care are un continut de 27% fier. Acest tratament are darul de a ucide muşchiul şi de a fertiliza uşor gazonul. La 3 săptămâni după acest  tratament putem începe fertilizarea uzuală. Se face cu produse de fertilizare cu activitate rapidă care conţin azot în cantitate mai mare. De exemplu, Îngrăşământ gama Agro CS cu azot 20%. Sau putem începe o fertilizare profesională cu fertilizant de lungă durată, specializată pentru fiecare sezon în parte: primăvara, vara, toamna din gama Garden Boom, care are perioada de disipare pentru 3 luni.

Pentru zona de arbuşti decorativi

În acest caz  putem începe cu un tratament cu Sare Amară, care va aduce două beneficii: va face o dezinfectare a plantei  şi înverzirea mai rapidă a plantei. După curăţenia care se face sub coroana arborelui şi a tufelor, eliminând materialul verde uscat, se face toaletarea plantei, îndepărtând ce este uscat sau alterat datorită iernii. Se sapă în jurul tulpinei aproximativ 5 cm, nu mai adânc să nu rănim rădăcinile, astfel încât să facem un transfer de aer către rădăcini. Se începe fertilizarea pomilor şi a arborilor cu un adaos de azot care să ajute planta să pornească în vegetaţie. Se face cu Îngrăşământ pentru arbuşti decorativi din gama Agro CS.

Pentru grădina de legume

Pregătirea grădinii de legume începe cu eliberarea spaţiului de vegetaţie moartă, în cazul în care acest lucru nu a fost efectuat în toamnă. Pregătim terenul prin săpare a zonei, minim 10 cm, astfel se face afânarea terenului, aerisirea pământului. În paralel, în alveole se pot pregăti răsadurile. Răsadul, pentru a creşte uşor şi repede, are nevoie de un substrat special. Este  ,,Pământ pentru Însămânţare“ din gama Agro CS, cu o granulaţie fină de 0,5 mm care să nu opună rezistenţă la creşterea rădăcinilor firave. Fertilizantul din acest substrat este dozat să forţeze planta la aşa o vârstă fragedă. Transplantarea din alveolă în pământ se face când temperatura zilnică nu scade sub 10 grade, iar temperatura nocturnă sub 5 grade. După 3 săptămâni se va face fertilizarea  legumelor, atât are timp de disipare fertilizantul din substrat. Se poate face natural cu produsele Fertilizant Organic din gama Agro CS, care provin din gunoi de grajd fără aport chimic. Fertilizarea organică, deşi trebuie făcută mai des, ajută planta să crească la fel de viguroasă, să producă la fel ca şi o plantă fertilizată chimic, dar cu avantajul unui produs final natural.

Compania noastră investeşte anual în tehnologie şi studii pentru a dezvolta noi şi noi produse naturale. Gama noastră de produse organice  cuprinde substarturi:  fertilizanţi lichizi şi solizi, fertilizant de gazon organic natural. Pregătind corect şi din timp  grădina, ne vom bucura de ea pe toată perioada anului în condiţii optime, cu minim de efort.

Facem  împreună o lume frumoasă

AGRO CS România  este o societate de producţie şi  comercializare şi  face parte din structura transnaţională  a societăţii pe acţiuni AGRO CS, care operează în Europa Centrală şi  Est. În principal, activitatea societăţii se bazează pe  producerea şi vânzarea de diferite tipuri de substraturi cu turbă, material de acoperire-decorare, îngrăşăminte, seminţe de iarbă şi alte produse pentru creşterea şi îngrijirea  plantelor. Pentru mai multe informaţii despre AGRO CS România vă invităm să urmăriţi site-ul companiei la adresa  www.agrocs.ro sau să ne vizitaţi la la sediul companiei din

  • Sat. Măndra, Comuna Măndra, Nr. 57B, Jud. Braşov 
  • Tel.: +40 317 800 116/117
  •  Fax: +40 317 800 081

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here