Adunarea generală convocată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,ISO Mediu“ în domeniul salubrizării localităților din județul Brașov  la 27 martie a.c., ora 12.00,  membrii analizează adresa  SC Fin-Eco SA nr. 661/16.03.2023 prin care se anunță suspendarea serviciului de depozitare începând cu data de 1 aprilie 2023. Membrii ADI ,,ISO Mediu“ sunt toate primăriile din județul Brașov. Sunt  invitați alături de primarii din județ, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea și vicepreședinte Zoltan Szenner, prefectul Mihai Văsii, comisarul Mircea Paraschiv de la Garda de Mediu,  Ciprian Băncilă, directorul  Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov Ministrul Mediului Tánczos Barna și Tescaru Ionel, președintele  Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. ADI ,,ISO Mediu“ a parcurs o serie de demersuri încă din martie 2022 care să ducă la încheierea contractului pentru delegarea activității de depozitare a deșeurilor municipale  către operatorul Fin-Eco SA.

  •  ,,Activitatea de depozitare a deșeurilor municipale din cadrul serviciului de salubrizare este de maximă importanță pentru unitățile administrativ-teritoriale, operatorii de salubritate și pentru cetățenii județului. Pe raza județului Brașov există un singur depozit conform, respectiv Depozitul ecologic zonal Brașov aflat în proprietatea privată a Fin-Eco SA.   Conform legislației în vigoare, contractul de delegare a activității de administrare a depozitului ecologic zonal Brașov poate fi realizat  doar de un operator care activează pe raza județului Brașov, respectiv  Fin -Eco S.A.   Nici in viitorul apropiat, la nivelul jud. Brașov nu va exista un alt depozit deținut de un alt operator, sens în care tot Fin-Eco S.A. va rămâne singura opțiune pentru realizarea serviciilor ce fac obiectul acestui contract“ explică directorul ADI ,,ISO Mediu“ Brașov, Adrian Miria.

 Demersurile asociației

  •   prin hotărârea AGA nr 1/02.03.2022 s-a aprobat tariful de depozitare de 140.97 lei/tonă pentru a avea o baza de stabilire a valorii contractului de delegare.
  •   prin hotărârea nr 8/30.08.2022 s-a aprobat documentația de atribuire a contractului de delegare a administrării depozitului ecologic zonal Brașov
  •   prin hotărârea nr 9/30.08.2022 s-a aprobat atribuirea contractului de delegare a administrării depozitului ecologic zonal Brașov operatorului SC Fin-Eco SA.
  •   În 8 septembrie 2022 a fost  invitat  operatorul pentru a semna contractul de delegare  aprobat în AGA
  •     În data de 12 octombrie s-a primit solicitarea de a primi spre depozitare deseurile din județul Maramureș
  •    În data de 3 noiembrie 2022  a fost retransmis contractul cu anexele pentru a fi semnat contractul până în data de 11.11.2022 .  În data de 24.11.2022  s-a transmis din nou documentația cu disponibilitatea de a semna contractul până în data de 31.12.2022
  •  În 12.01.2023 s-a transmis formularele pentru derularea procedurii de negociere fără publicare
  •   În 17.01.2023 s-a transmis către Fin Eco și către ANAP invitația la procedura de negociere pentru încheierea contractului de delegare.
  •   In data de 21.03.2023 conform avizului ANAP nr. 48/1517/DGCECMSS/01.02.2023 s-a anulat procedura de atribuire a Contractului de delegare a gestiunii activității de administrare a depozitului ecologic zonal Brașov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here