Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea. Astfel, în intervalul 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23, intră în vigoare o avertizare de Cod Galben de intensificări ale vântului, pentru toată țara. Viteza vântului va ajunge la 50-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h.

În același interval, pentru Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m, a fost emis un Cod Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic. Viteza vântului va ajunge la 120-140 km/h, iar vizibilitatea va fi foarte scăzută.

De asemenea, în intervalul 28 martie, ora 02 – 28 martie, ora 14, a fost emis Cod Roșu de intensificări puternice ale vântului, la altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali. Viteza vântului va depăși la rafală 140 km/h.

Reamintim că meteorologii au emis o informare de răcire accentuată a vremii, cu îngheț la nivelul solului, vânt și precipitații în toată țara.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mai multe judeţe din Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, Dobrogea şi estul Munteniei se află sub Cod galben de vânt pe parcursul zilei de luni.

Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul ora 6:00 – 23:00, în zonele vizate vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h.

În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Judeţele atenţionate de meteorologi, unele parţial, iar altele total sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş şi Vâlcea. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here