Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov au dat   detalii despre filiera prin care polițiștii brașoveni și clienții lor au „fentat” legea în ultimele 6 luni ( doar această perioadă este cercetată în acest moment). Procurorii au făcut luni 20 de percheziții, în urma cărora 30 de persoane au fost interogate. Este vorba de 10 martori și 20 de persoane implicate, persoane care aveau informații despre mită și despre circuitul mitei. În urma perchezițiilor și interogatoriilor, 4 polițiști și 3 complici au fost reținuți, iar astăzi au fost arestați pentru 30 de zile.

Doi agenți din cadrul Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Brașov, instituție aflată în subordinea Prefecturii, au fost reținuți ieri pentru că luau mită pentru   a „ajuta” diverse persoane să treacă examenul de conducere. Este vorba Cătălin Amariei și de Radu Derdeicea. Este vorba de 2 direcții diferite în care polițiștii brașoveni acționau. Cei de la Serviciul Permise și Înmatriculări sunt acuzați că primeau 5.000 de lei pentru un candidat pe care îl „treceau” la examinarea din teren. Conform prim-procurorului Adrian Radu, mecanismul era destul de simplu: exista un complice care făcea reclamă „serviciilor” oferite de cei doi polițiști din Brașov, complice care și colecta mita de la clienți sau de la părinții clienților care au picat examenul. Cei doi polițiști de la permise programau „clienții” pentru examinare în zilele de sâmbătă, când nu prea sunt șefi în zonă și acordau permisul, chiar dacă examinatul habar nu avea de „șoferit”. Mai mult, anchetatorii au descoperit un caz în care „clientul” a picat examenul luni și a fost programat la re-examinare după 6 zile, sâmbătă, peste rând și fără a fi respectat termenul de 2 luni care este necesar să se scurgă între 2 examinări. Conform procurorilor, unul dintre candidații trecuți de examenul aranjat a fost implicat într-un accident grav la numai 10 zile de la obținerea permisului de conducere.

A doua direcție de cercetare în această speță este cea în care un polițist din Poiana Brașov și celebrul „lup de la rutieră” din Râșnov au fost reținuți. Cei doi sunt acuzați de trafic de influență și abuz în serviciu.

,,Lupul de la Rutieră“ decorat și acum arestat

„Lupul de la Rutieră” a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Soția sa a fost viceprimar al orașului Râșnov și conduce afaceri prospere, care le-au permis să cumpere case și terenuri, conform jurnaliștilor de la Adevărul. Arestat 30 de zile în urma deciziei judecătorului, agentul Cornel Ioan Sandu este acuzat de procurorii brașoveni că a intervenit pe lângă colegii lui de la Rutieră să lase să treacă mașinile care depășeau tonajul admis spre un hotel din Poiana Brașov. În schimb, „Lupul de la Rutieră” se bucura de ședințe gratis la centrul spa al hotelului, iar patronul sponsoriza și clubul de fotbal la care joacă fiul polițistului.  În urma perchezițiilor de luni, el a fost reținut de polițiștii de la Anticorupție și de procuror și prezentat judecătorului în seara de 27 martie. Instanța a decis, în cazul lui, al unui alt polițist și al unui complice că trebuie să fie cercetați în stare de arest în următoarele 30 de zile.

Decorat de ATOP

Anul trecut, „Lupul de la Rutieră” a fost decorat în două rânduri, motiv pentru care primea salariu de merit. Agentul a primit porecla de „Lupul de la Rutieră” pentru că avea un simț deosebit în a-i vâna pe șoferii care încălcau regulile de circulație.

Afaceri prospere conduse de soție 

Soția acestuia, care a fost viceprimar al orașului până în 31 mai 2022, când și-a dat demisia, conduce afaceri prospere: spălătorii auto, un balon de fotbal și altele, care au permis familiei să facă investiții și cheltuieli importante. După ce, până în 2020, când a devenit viceprimar, avea o cifră de afaceri mai modestă și un profit pe măsură, în 2021, firma soției a înregistrat o cifră de afaceri de aproape o jumătate de million de lei și un profit de 65.000 de lei, transmite adevarul.ro. Astfel, polițistul și-a cumpărat în ultimii ani o casă în Glăjărie și mai avea o casă și două garsoniere. A și vândut un apartament în Predeal, dar a cumpărat mai multe terenuri, unul agricol și 4 în intravilan, dintre care se remarcă unul de 42.000 de metri pătrați.  Familia are trei mașini, dar nu deosebit de scumpe. De asemenea, cei doi soți au contractat și două împrumuturi care înseamnă, în total, 207.000 euro. Polițistul scrie în declarația de avere că nu are copii care să fie trecuți în declarația de avere, însă, potrivit procurorilor, are un fiu care joacă fotbal la o echipă sponsorizată de hotelul din Poiana Brașov spre care mergeau mașinile care depășeau tonajul, fără să plătească.

 

1 COMENTARIU

  1. colaboratorului lor, arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile.

    Felicitari pentru aceste informatii! Acest articol demonstreaza cum coruptia isi face simtita prezenta in Romania, dar nu se opreste aici – cu fiecare politist retinut sau arestat, eforturile anchetatorilor de a-i pune pe cei vinovati pe toate actele sunt remarcabile. Fie ca aceasta ancheta sa continue pana cand adevarul va fi revelat si justitia va triumfa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here