Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au descins la 42 de adrese într-un dosar de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă. Polițiștii fac percheziții în județele Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).

  • „Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice Brașov, Galați, Vaslui, Argeș, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Ilfov și București, al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Iași – Secțiile 1-6 și Poliției Orașului Hîrlău”, a transmis IGPR.

Este o țeapă de milioane de euro, dată de o firmă de mobilier pe comandă. Clienții  au rămas şi fără bani şi fără bucătării, după ce firma a închis toate cele 14 showroom-uri din România, printre care şi pe cel din Braşov. Victimele firmei  Bismobil Kitchen au plătit aproximativ 6.000 de euro fiecare, reprezentând un avans de 70% pentru bucătăriile comandate. Persoanele care și-au dorit bucătăriile de lux  au rămas fără banii déjà plătiți. Țepuite de această firmă au fost și atelierele unde se producea mobila, compania neavând o fabrică de mobilă proprie, apelând la subcontractori din întreaga ţară.

În loc de mobilă, minciuni
Brandul care provine din Republica Moldova avea 14 magazine în toată România, cu două showroomuri deschise în Bucureşti şi câte unul în oraşe precum Braşov (pe strada Poienelor nr. 8, potrivit site-ului companiei), Cluj, Iaşi, Timişoara, Sibiu sau Oradea. Clienţii erau atraşi cu măsurători gratuite, reduceri şi alte bonificaţii.
Patronii aveau deschise peste 40 de firme pe care încheiau contracte cu clienţii, pentru a fi greu de prins în cazul unor probleme.   Compania nu a mai reuşit să livreze la timp produsele şi găsea scuze pentru fiecare întârziere. Când oamenii au început îşi dea seama că sunt păcăliţi şi că nu mai au nicio şansă să îşi primească produsul, compania a început să închidă, pe rând, showroom-urile din ţară. Reprezentanţii firmei nu au anunţat, însă, că sunt în incapacitate de a-şi onora comenzile sau de a da banii înapoi. Au scris însă pe Facebook că este o relocare care face parte din strategia de dezvoltare a firmei.

Bismobil Kitchen versus Bismobil – Invest

În paralel cu activitatea companiei Bismobil Kitchen, cunoscută prin faptul că a prejudiciat sute de clienți care au achitat mii de euro pentru realizarea și instalarea bucătăriilor la comandă, pe care clienții nu le-au mai primit până în momentul când compania și-a închis show-room-urile din țară și de peste hotare, pe piața din R. Moldova activa și compania Bismobil – Invest. Compania de Investiții care promitea cotă-parte la o afacere internațională, avea mai multe scheme de investiții pentru persoanele fizice care doreau să-și deschidă o afacere peste hotarele țării. Potrivit publicității plasate pe site-ul companiei, persoana care investea minim 30 de mii de euro în Bismobil, devenea co-fondator al unei companii străine și deținea o cotă-parte de 50% din aceasta. O altă modalitate de a obține profit, pentru persoanele fizice, erau contractele de împrumut pe care compania le încheia cu o dobândă anuală de 35%. Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, investigat pentru escrocherie, rămâne în arest pentru încă 30 de zile titrează site-ul de știri zDg.md.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here