FOTO: impact.ro

Decizie istorică în SUA, după ce Donald Trump a fost inculpat, fiind astfel primul fost președinte al Statelor Unite pus oficial sub acuzare. Se pare că decizia a fost luată de un juriu la o instanță din New York, astfel că Trump este acuzat că, în pragul alegerilor din 2016, a cumpărat tăcerea unei actrițe din filme pentru adulți, Stormy Daniels, pentru a ascunde că a avut o aventură cu ea, informează impact.ro.

Clipe grele pentru Donald Trump

Donald Trump a fost chemat să se prezinte marți în instanță pentru a-i fi citit rechizitoriul. Cu toate acestea, Trump neagă acuzațiile și vrea să ajungă din nou la Casa Albă. Acesta, împreună cu susținătorii săi, afirmă că este persecutat și că dosarul este un act demn de lumea a treia.

„Asta nu e răzbunare. Trebuie să fie tras la răspundere pentru treburile sale murdare”, a spus Michael Cohen, fost avocat al lui Trump.

Fostul președinte a fost inculpat de un mare juriu la New York, după o anchetă ce are în vedere banii plătiți pentru a cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, cu care se presupune că ar fi avut o aventură, iar plata în valoare de 130.000 de dolari s-ar fi făcut chiar înainte de alegerile prezidențiale câștigate din 2016.

Toate aceste acuzații decurg dintr-o investigație condusă de procurorul democrat al districtului Manhattan, unde cel mai important om în dosar ar fi chiar fostul său avocat. La aflarea veștii, câțiva susținători s-au adunat în fața proprietății lui Donald Trump din Palm Beach, fluturând steaguri pe care scria „Trump 2024”.

Trump nu va fi arestat

Recent a apărut și prima reacție publică a lui Trump pe rețeaua sa de socializare Truth Social, care i-a numit pe cei care l-au pus sub acuzare „huligani și monștri ai stângii radicale”.

„Acesta este un atac la adresa țării noastre cum nu s-a mai văzut vreodată. Statele Unite sunt acum o țară de lumea a treia, o națiune într-un grav declin”, a scris Donald Trump.

Acesta a spus că își va continua campania electorală pentru un nou mandat la Casa Albă chiar dacă va fi inculpat, iar acum face apel la susținătorii săi să doneze bani pentru apărarea lui în instanță.

„Asistăm la istoria Americii. Niciodată un fost președinte nu a mai fost inculpat penal”, a spus Neama Rahmani, expert juridic, fost procuror.

Urmează ca lui Trump să i se ofere posibilitatea de a se prezenta în instanță, astfel că nu va fi arestat, ci va fi înregistrat, ceea ce înseamnă că i se vor lua amprentele și i se vor face fotografiile judiciare față-profil.

„Decizia de a-l acuza pe Trump a afectat iremediabil ţara noastră. Poporul american nu va tolera această nedreptate. Este un abuz de putere fără precedent, a declarat și preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here