FOTO doctorulzilei.ro

Personalitatea grupei de sânge este un concept japonez numit ketsueki-gata care presupune că grupa de sânge modelează temperamentul cuiva, arată doctorulzilei.ro.

Ketsueki-gata este considerată o pseudoștiință, un corp de gândire care pare să se bazeze pe principii științifice, dar nu este înrădăcinat în fapt. Deși nu există nicio dovadă reală că tipul de sânge influențează personalitatea, credința este larg răspândită în Japonia și alte națiuni asiatice. De asemenea, atrage din ce în ce mai mult interes în țările occidentale, cum ar fi Statele Unite.

Familiarizați-vă mai bine cu teoria ketsueki-gata cu această prezentare generală a istoriei, principiilor, influenței asupra societății și potențialelor capcane.

Istoria Ketsueki-gata

În 1930, profesorul japonez Tokeji Furukawa a publicat un raport în Jurnalul de Psihologie Socială intitulat „A Study of Temperament and Blood-Groups.” În această lucrare, el a susținut că stabilirea unei legături între personalitate și grupa de sânge „s-ar putea dovedi o bază utilă pentru studiul obiectiv al temperamentului”.

Grupele de sânge A, B, O și AB au fiecare un efect unic asupra personalității, a susținut Furukawa. Din punct de vedere medical, tipurile de sânge sunt distincte unele de altele datorită antigenelor lor, molecule de pe suprafața globulelor roșii care stimulează sistemul imunitar să genereze anticorpi. Dar interesul lui Furukawa pentru grupa de sânge a depășit cu mult domeniul de aplicare al antigenelor.

În lucrarea sa, el a inclus diagrame detaliate pentru a susține că grupa de sânge corespunde temperamentului, dar cercetările sale au fost criticate pentru că se bazează foarte mult pe chestionare și nu furnizează dovezi empirice.

Alți cercetători au început să conteste afirmațiile lui Furukawa despre personalitatea grupei de sânge la doar șase ani după ce a publicat raportul său. Totuși, conceptul de ketsueki-gata nu a dispărut niciodată, deoarece mai multe cărți despre tipurile de personalitate sanguină au apărut pe rafturi în anii 1970. Împreună, au atras din nou atenția asupra subiectului. Din 1984 până în 1985, peste 200 de publicații au tipărit lucrări despre personalitatea grupului de sânge, ceea ce a dus la popularitatea de durată a conceptului în țări precum Japonia, Coreea și Taiwan și un interes mai ușor în afara Asiei.

Grupa de sânge îți reflectă personalitatea

Credincioșii Ketsueki-gata susțin că fiecare dintre cele patru tipuri de sânge corespunde cu trăsături de personalitate distincte, făcând diferite tipuri de sânge mai compatibile cu unele decât altele. Iată cum se presupune că grupurile de sânge se descompun în funcție de temperament, potrivit Japan Times.

  • Persoanele cu sânge de tip A au fost legate de trăsături pozitive, cum ar fi creativitatea, inteligența și cooperarea, în timp ce presupusele lor trăsături negative includ încăpățânarea și rezistența. Persoanele de tip A sunt mai frecvente în Japonia decât persoanele cu alte tipuri de sânge.
  • Se presupune că indivizii cu sânge de tip B sunt puternici, pasionați, empatici și hotărâți, dar au fost, de asemenea, asociați cu egoism și comportament neregulat. Se spune că oamenii cu această grupă de sânge se confruntă cu cei cu sânge de tip A.
  • Punctele forte pretinse ale celor cu sânge de tip AB includ raționalitatea și adaptabilitatea, dar se spune că punctele lor slabe sunt indecizia și uitarea. Această grupă de sânge este văzută în mare măsură ca având atât caracteristicile indivizilor de tip A, cât și ale celor de tip B. Deoarece această grupă de sânge este rară, oamenii care o au sunt foarte apreciați în Japonia.
  • Oamenii de tip 0 au fost legați de caracteristici precum încrederea, determinarea, rezistența și intuiția, dar se presupune că sunt, de asemenea, autocentrați și instabili. Se spune că ei par egoiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here