Fabrica de Pulberi Făgăraș face angajări. Încă de la începutul acestui an au fost angajate 20 de persoane calificate pe posturi de mecanici, electricieni sau operatori chimiști. Acum, fabrica anunță că angajează ingineri chimiști, ingineri mecanici, ingineri electrotehniști  și ingineri automatiști. Inginerii care optează pentru aceste posturi trebuie să dețină diplome de licență în domeniile respective. Așa cum susține președintele Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, Lucian Cupu, în societate sunt posturi vacante în urma pensionărilor. Cel mai mic salariu de  încadrare este 3200 lei. La Fabrica de Pulberi sunt 150 de salariați.

 

Revendicările salariaților, în instanță

Filiala Făgăraș este singura din cadrul Romarm care n-a beneficiat,  în ultimii ani,  de tichete de masă pentru angajați și de majorări salariale.

  • ,,Revendicările noastre sunt legate de creșteri salariale și de acordarea de tichete de masă. Până la data de 1 februarie a.c.,  angajații au așteptat de la conducere un răspuns pozitiv în privința revendicărilor, dar nu a fost luată nicio decizie. Caz în care   Sindicatul Liber Nitramonia –Rompiro a înregistrat pe rolul Tribunalului Brașov două procese pentru obținerea majorărilor salariale și acordarea de tichete de masă“ spune președintele Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro.

Menționăm că la Fabrica de Pulberi nu a fost aprobat încă bugetul anual, existând doar aprobarea acestuia în CA și la Romarm, nu și la Minister și Guvern.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here