FOTO: adevarul.ro

Roșiile oltenești au ajuns să coste 65 de lei kilogramul, în timp ce castraveții autohtoni se vând cu 35 de lei într-un oraș din Transilvania. Comercianții au mai multe explicații pentru aceste prețuri.

Acestea sunt prețurile practicate pentru legumele autohone în piața agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia, arată alba24.

În afara roșiilor românești, aduse din solariile din Oltenia, există și roșii mai ieftine, la prețuri între 17 și 20 de lei kilogramul, însă acestea sunt de import din țări precum Spania sau Ungaria.

Unul dintre comercianți a explicat de ce prețurile roșiilor sunt atât de scumpe. „Paștele vine foarte devreme, oamenii au făcut încălzire și ele sunt scumpe. La castraveți, prețurile sunt de 30 lei, roșiile, 60 – 65 lei, față de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum încep”, a explicat vânzătoarea pentru sursa citată.

Aceasta a adăugat apoi că clienții nu se îngrămădesc să cumpere roșii și că „prin piață bate vântul”.  „Asta este, nu avem ce face, am adus puține doar câte o ladă din fiecare doar ca să începem cu ceva. Nu este vremea lor, este devreme, dacă era Paștele mai târziu, erau alte prețuri. Este frig afară, marfă nu este. Noi am adus așa să avem, nu ca să vindem”, a mai adăugat femeia.

Clienții au, în general, o părere proastă despre prețurile practicate susțin vânzătorii din piața, din Alba Iulia. „Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Astea sunt 17 lei, 20, 25 de lei, dar nu se face nici o alegere. Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă, foarte scumpe”, a mai explicat vânzătoarea din piața centrală a municipiului Alba Iulia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here