FOTO: adevarul.ro

Perioada sărbătorilor de Paște este presărată cu multe provocări culinare, cu meniuri bogate, stropite din belșug cu tot felul de băuturi alcoolice sau mai puțin alcoolice.

Potrivit adevarul.ro, specialiștii spun că la masa de Paște se consumă de trei ori mai multe calorii decât în mod obișnuit, iar acest exces alimentar poate provoca disconfort.

De aceea este esențial să păstrăm un echilibru alimentar pe durata celor câteva zile de sărbătoare în care e de preferat să ne concentrăm pe simbolistica Paştelui mai mult decât pe festinul meselor.

Masa de paște este bine să fie variată, dar limitată cantitativ, adică porțiile de mâncare să fie mici.

Specialiștii spun că friptura de miel trebuie consumată cu spanac, salată și nu combinată cu cartof. De asemenea, carnea de miel  este bine să fie preparată la grătar sau înăbuşită şi nu prăjită.

„Drobul este indicat să fie alcătuit din maximum două treimi organe şi o treime legume verzi, dar şi din orez integral. Aportul de alimente hipercalorice trebuie limitat. Alcoolul se bea după masă şi nu înainte, iar acesta trebuie să fie în cantităţi mici sau moderate”, spun specialiștii.

De asemenea, dulciurile trebuie  consumate în cantităţi moderate și înlocuite dacă se poate cu fructe proaspete. Nutriţioniştii spun că prăjiturile, cozonacul şi plăcintele sunt mult mai periculoase şi mai grele decât carnea de miel, de aceea trebuie să fie consumate la o distanţă mare după masă.

Este bine de evitat băuturile acidulate, pentru că acestea diluează sucul gastric iar mâncarea nu se va mai digera bine.

Nu uitați de mișcările în aer liber după masa de Paște, iar la cina din ziua de sărbătoare este bine să țineți cont să nu conțină aceleași alimente consistente caloric.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here