Creştinii ortodocşi şi greco-catolici prăznuiesc Învierea Domnului, sărbătoarea sărbătorilor şi praznicul praznicelor. Învierea este mângâierea celor care îşi clădesc viaţa pe credinţa în Hristos Iisus, Domnul nostru.

,,Târziu, Sâmbătă noaptea, când se lumina de ziua întâia a săptămânii, a venit Maria Magdalena şi cealaltă Marie, ca să vadă mormântul. Şi iată s-a făcut cutremur mare, că îngerul Domnului pogorând din cer a venit, a rostogolit piatra şi a stat deasupra ei. Şi înfăţişarea lui era luminoasă ca fulgerul şi îmbrăcămintea lui era albă ca omătul. Şi de frica lui s-au cutremurat străjerii şi s-au făcut ca morţi. Iar îngerul vorbind femeilor le-a zis:

  • «Nu vă temeţi voi, că ştiu că pe Iisus cel răstignit îl căutaţi. Nu este aici, că s-a sculat precum a zis; veniţi de vedeţi locul unde a zăcut. Duceţi-vă degrabă şi spuneţi ucenicilor Lui că s-a sculat din morţi şi iată merge înaintea voastră în Galileia; acolo îl veţi vedea. Iată v-am spus vouă».

Iar ele au plecat în sârg de la mormânt şi cu frică şi cu bucurie mare au alergat ca să vestească pe ucenicii Lui. Dar când mergeau ca să vestească pe ucenici, iată Iisus le-a întâmpinat şi le-a zis: Bucuraţi-vă. Ci ele venind aproape au cuprins picioarele Lui şi s-au închinat Lui. Atunci Iisus le-a zis: Nu vă temeţi. Duceţi-vă şi daţi de veste fraţilor mei, ca să meargă în Galileia, şi acolo Mă vor vedea“. (Matei 28, 1-10)

La miezul nopții, sătenii din Rucăr s-au îndreptat spre biserica din sat pentru a primi LUMINA de de preotul paroh Silviu Goga. Biserica cu hramul ,,Sf. Gheorghe“ a fost neîncăpătoare, sătenii participând cu mic cu mare la slujba de Înviere.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here