Sute de elevi din județul Brașov învață în această perioadă cum se colectează selectiv deșeurile, dar și cum pot contribui la păstrarea unui mediu curat. Toate acestea în timpul orelor de ecologie din cardul  campaniei „EcoAtitudine – Județul Brașov Reciclează” Ediția a 3-a (2022-2023) organizată în județul Brașov de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu (ADI ISO Mediu Brașov) și Reciclyng Internațional Magazin. Orele de ecologie din această ediție a campaniei EcoAtitudine au început în a doua parte a lunii martie și se vor desfășura și în prima parte a lunii mai.

Ore de ecologie în Crama Cetății Făgăraș

Elevii de la școlile gimnaziale din Mândra, Șoarș, Viștea de Jos și  de la Liceul Teologic Constantin Brâncoveanu Făgăraș vor participa  la orele de ecologie organizate în cadrul acestei campanii în ziua de 27 aprilie  2023, ora 10.00, la Crama Cetății Făgăraș.   Tot în luna aprilie  au mai fost organizare astfel de acțiuni pentru elevii Brașov și Zărnești (24 aprilie), Hoghiz (25 aprilie), Prejmer și Săcele (26 aprilie). În luna mai  au fost programate până acum ore de ecologie în Făgăraș (8 mai), Brașov (9 mai) și Codlea (9 mai). Campania a început în luna martie cu ore de ecologie pentru elevii din Brașov (27 martie), Făgăraș (28 martie) la Casa de Cultură, Râșnov și Rupea (29 martie).  De exemplu, în 24 aprilie, sediul ADI ISO Mediu de la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) de pe strada Institutului din Brașov, la ora de ecologie au participat elevi de la 9 școli din municipiul Brașov și una din Codlea.

  • În multe situații, sălile în care organizăm orele de ecologie sunt neîncăpătoare. De altfel, în unele localități mergem de mai multe ori. Activitățile sunt interactive și adaptate categoriilor de vârstă, astfel că elevilor le este captată permanent atenția”, a declarat președintele ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu.

În cadrul orelor de ecologie au loc prezentări și discuții despre importanța colectării selective, selectarea la sursă, sursele de poluare,  metode de protejare a mediului și alte teme de interes.

Pagina web ecoatitudine.eu

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu (ADI ISO Mediu) Brașov și revista Infomediu Europa au lansat vineri, 21 aprilie, pagina web ecoatitudine.eu, disponibilă pentru elevii și profesorii din cadrul campaniei de educație ecologică și mediu „EcoAtitudine – Județul Brașov Reciclează”, ediția a 3-a, 2022-2023.

  • Pagina conține informații valoroase despre cum să colectăm separat diferite categorii de ambalaje, cum ar fi PET-uri, doze de aluminiu, hârtie și carton, pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, pe pagina web veți găsi clipuri educaționale care vă vor ajuta să vă înțelegeți mai bine responsabilitățile ecologice și să luați măsuri pentru a reduce amprenta de carbon”, a declarat președintele ADI ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu, care le-a lansat elevilor și profesorilor invitația de a accesa pagina.

Campanie de conștientizare EcoAtitudine – Județul Brașov Reciclează este adresată membrilor ADI ISO MEDIU Brașov și are ca scop creșterea ratei de colectare separată a deșeurilor în județul nostru, dar și creșterea gradului de responsabilizare civică a cetățenilor privitor la modul de gestionare a deșeurilor.  În cea de-a treia ediție a campaniei organizatorii doresc să promoveze și să pună accent pe colectarea separată a deșeurilor astfel încât toate persoanele din județ, în special copiii, să conștientizeze că reutilizarea, reducerea și reciclarea sunt acțiuni ce stau la îndemâna fiecăruia dintre noi și care reprezintă mijloace pentru protecția mediului înconjurător. În acest sens, se va promova selectarea deșeurilor încă din gospodărie, la școală, la serviciu și se va urmări gestionarea corectă a acestora, pe fiecare flux pentru asigurarea trasabilității deșeurilor, în spiritul celor 3 R: reducere, reutilizare, reciclare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here