Regele Charles al III-lea sare peste prânz și nu bea apă în timpul zilei, un obicei nesănătos, dar complet justificat de îndatoririle sale monarhice, arată clicksanatate.ro.

Mai exact, Regele Charles nu mănâncă prânzul și evită să bea apă între mese, astfel încât să nu piardă timpul cu pauzele de toaletă, potrivit afirmațiilor făcute de o sursă regală și publicate de Mirror.

Decizia lui de a sări peste prânz se datorează, de asemenea, parțial dorinței de a nu fi fotografiat niciodată în timp ce mănâncă, deoarece aceast gest îl poate face să pară nedemn, potrivit protocoalelor regale.

După un mic dejun cu fructe, nuci, semințe, ouă fierte moi și o ceașcă de ceai, Regele nu va mânca până la ora 17.00,  când va bea un ceai urmat de sandvișuri și prăjitură, relatează ziarul.

Când apare pericolul de deshidratare?

Sfatul medicilor este ca oamenii să bea 6 până la 8 pahare de lichid pe zi. Apa, laptele cu conținut scăzut de grăsimi și băuturile fără zahăr, inclusiv ceaiul și cafeaua, toate contează și reduc riscul de deshidratare.

Dacă deshidratarea este cronică, poate afecta funcția rinichilor și crește riscul de pietre la rinichi. De asemenea, poate duce la leziuni musculare și constipație,  avertizează medicii.

Regele nu bea apă pentru a evita pauzele de toaletă care i-ar putea perturba programul încărcat, potrivit surselor regale. Totuși, când călătorește, anturajul său include întotdeauna un bucătar personal care să-i gătească toate mesele, precum și un stoc de băutură, astfel încât un membru al personalului său să-i poată prepara băutura preferată, un martini cu vodcă. Un medic de familie este, de asemenea, întotdeauna alături de el.

A manifestat mai multe „ciudațenii”

De-a lungul timpului, Regele Charles a manifestat mai multe ciudațenii cu privire la propria sănătate. Există surse care susțin că, atunci când era mic, Regele Charles a suportat o operație de îndepărtarea a amigdalelor. Nimic neobișnuit până aici, dar micul rege dorea să-și poarte propriile amigdale într-un borcan de sticlă după ce au fost îndepărtate, conform afirmațiilor uimitoare făcute în această săptămână și publicate de Mirror.

În mod bizar, ziarul mai relatează că noului monarh căruia i-au fost îndepărtate amigdalele când avea opt ani și a insistat să le poarte cu el într-un borcan de sticlă tot timpul, mai mult de câteva luni, chiar a primit acordul să facă acest lucru.

Într-un articol despre regimul de sănătate și fitness al noului rege, Telegraph a dezvăluit, de asemenea, că o veche accidentare la polo l-a făcut pe Charles să facă exerciții bizare pentru a-și atenua durerile de spate. Adesea, când suferea cumplit din cauza durerilor, obișnuia să-și întâmpine oaspeții întins pe spate și făcea exerciții de elongație stand atârnat de o bară.

De asemenea, Regele Charles al III-lea a suferit de probleme ale sinusurilor, care l-au ținut în pat o săptămână la un moment dat, în timp ce era în internatul Gordonstoun din Scoția și, în tinerețe, i s-a îndepărtat apendicele, pe care a ales să nu-l mai conserve și nici să nu-l mai poarte cu sine, într-un borcan, așa cum a făcut în copilărie cu amigdalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here