Internauții au lansat o adevărată dezbatere despre orașele din România. Pe celebra platormă online Reddit-a regăsim părerile multor persoane despre orașele din România, unele laudative, dar foarte multe sunt critice. Făgărașul îl regăsim la orașul ,,cel mai urât“.

Clădirile inedite din Oradea, Brașovul, târgul de Crăciun din Craiova sau Sibiu, Bucureștiul, Cluj-Napoca, multe orașe de la noi din țară au câștigat locuri respectabile în topurile celor mai frumoase destinații de călătorie. Însă care sunt locurile pe care ar trebui să le evităm ca turiști?   Internauții și-au exprimat voturile pe platorma online Reddit, fiecare oferind și câteva argumente pentru alegerea făcută. Acest top, care este unul neoficial, a fost creat din dorința de a afla care este orașul din România considerat cel mai urât. Localitățile care au primit cele mai multe dintre voturi au fost: Corabia, Făgăraş, Constanța, Ţăndărei și Giurgiu.

Dintre toate, Corabia a primit cele mai multe voturi și una dintre cele mai dure descrieri, atmosfera de acolo fiind comparată cu cea dintr-un cimitir:

  • „Corabia, jud. Olt (după mine, ar trebui să-și schimbe numele în Epava). Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi și spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot”, a explicat utilizatorul platformei.

Mulți au nominalizat Constanța. Cel mai mare oraș de pe litoralul românesc al Mării Negre îi dezamăgește pe oameni, un localnic spunând că arată ca „după bombardament”.

  • „Sincer Constanța, poate sunt părtinitor că stau aici de când mă știu și îi știu toate neajunsurile, dar e mare păcat ca un oraș cu atât potențial sa ajungă în halul ăsta. Înainte eram pe locul 2 în țară ca importanță și acum cu multă indulgență mai intrăm în top 10. Sincer, acum orașul arată ca după bombardament.”

Făgăraș:Asfaltul rău, blocurile gri

  • ,,Era o rima pe vremuri:  „Fagaras, Fagaras, nici comuna, nici oras”. Cetatea e faina“.
  • „Făgăraș. Îmi pare rău că o spun, zona e superbă dar asfaltul rău, blocurile gri și atrocitatea aia de biserică îmi zgârie retina de câte ori fac drumul către Brașov”, a comentat un participant la votul pentru desemnarea celui mai urât oraș din România
  • „Giurgiu. O combinație de sărăcie postindustrială și potențial irosit de decenii de administrare incompetentă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here