FOTO: libertatea.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat sâmbătă, 29 aprilie, că Guvernul a început demersurile pentru a crește valoarea tichetelor de masă de la 30 de lei la 40 de lei, informează libertatea.ro. Măsura s-ar putea aplica de la 1 iulie.

„Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei și ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook. Șeful Executivului a adăugat că a căutat, alături de partenerii din coaliție, soluțiile optime pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat, în contextul în care există o „gaură” de aproximativ 20 de miliarde de lei.

Ciucă a subliniat, totodată, că măsurile fiscale nu vor afecta angajații la stat. „Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuință în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiți pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier și alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a afirmat el. Precizările premierului au venit după ce, la începutul acestei săptămâni, liderii sindicatelor și patronatelor au cerut, într-o discuție avută la Palatul Victoria, majorarea valorii bonurilor de masă până la 40 de lei, iar ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a propus o creștere între 35 și 40 de lei.  În acest moment, valoarea tichetului de masă este de 30 de lei, măsură intrată în vigoare la 1 iulie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here